Međimurje Press
Najave

Tribina o ekonomskim nejednakostima i menstrualnom siromaštvu „Ciklus 28“

Javna online tribina pod nazivom „Ciklus 28“ u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci, održava se u sklopu međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“, uoči Međunarodnog dana ljudskih prava u utorak, 7. prosinca 2021. godine putem platforme Zoom, u 17 sati (predviđeno trajanje 105 minuta).

Na tribini će, pored studentica i studenata, sudjelovati prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Marinela Matejčić, koordinatorica programa za ženska prava i reproduktivnu pravdu u udruzi PaRiter, doc. dr. sc. Ana Marija Sikirić Simčić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, autorica Preporuka koje se naslanjanju na istraživanje udruge PaRiter te Miodrag Vezmar, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, Ordinacija Vezmar d.o.o..

Tribina se provodi pod pokroviteljstvom TPO fondacije iz Sarajeva u sklopu međunarodnog projekta UNIGEM (University and Gender Mainstreaming) u kojem kao podržavajući partner sudjeluje Sveučilište u Rijeci.

Tribina ujedno obilježava i početak studentskog projekta pod nazivom „UNIRI Stvari“ usmjerenog smanjivanju ekonomskih nejednakosti osiguravanjem higijenskih potrepština na Sveučilištu u Rijeci i osvješćivanju važnosti reproduktivnog i menstrualnog zdravlja u zajednici. Projekt se pokreće u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a potaknut je istraživanjem o menstrualnom siromaštvu Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter. Rezultati istraživanja, naime, pokazuju kako je trećina od više od 6 000 ispitanih prisiljena štedjeti na menstrualnim potrepštinama, a čak 10 posto ne može si priuštiti redovitu potrebnu količinu.

Na tribini možete sudjelovati putem sljedeće poveznice:

https://us06web.zoom.us/j/85312782432?pwd=SXcvbVV3VlNyOER1R0pFVlZmNkF3Zz09

Meeting ID: 853 1278 2432
Passcode: 213819

Za sva dodatna pitanja o tribini možete se obratiti Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci
(koordinatorica Marija Špoljarić (marija.spoljaric@sz.uniri.hr).

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci
Neven Pintarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja