U nedjelju 10.6. očekuje nas nezaboravni letački program na međimurskom nebu

Još nas samo četiri dana dijele do novog spektakla na međimurskom nebu, Airshow-a 2018. na aerodromu Čakovec / Pribislavec, kojeg su danas na samoj lokaciji najavili predsjednik Aerokluba Međimurje Zlatko Železnjak i direktor Airshow-a 2018. Zoran Braniša. Uz dio jedriličarske i avionske flote koja će se svim zaljubljenicima predstaviti ove nedjelje, organizatori iz Aerokluba Međimurje najavili su dosad neviđene nebeske vratolomije, atraktivne letove i prelete, nastupe akrobatskih skupina, a uz sav raznolik program ujedno i bogatu gastronomsku i glazbenu ponudu za velik broj posjetitelja koje očekuju. Posebnu važnost Airshow u Pribislavcu dobiva uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Airshow na novoj razini! Nastup četiri akrobatske skupine, prelet MIG-a 21, let Zoltana Vereša

Cijela nedjeljna aero priča počinje u 10 sati dolaskom naših gostiju, dolaskom ekipa koje će nastupiti na našem Airshowu dok program počinje u 13 sati preletom Galeba G-2, a u 14 sati počinje svečanost otvorenja. Nakon toga kreće onaj pravi udarni letački program koji će akrobacijama koje oduzimaju dah otvoriti Zoltan Vereš, nakon njih Team Raven iz Engleske i skupina Flying Bulls skupina, Baltic Bees iz Latvije, kanader, pa domaća akrobatska skupina Krila Oluje, dok će program završiti preletom MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, objasnio je direktor Airshow-a 2018. Što se tiče ostalih zrakoplova, bit će nekih koji se rjeđe vide, svi prisutni uživat će u tipovima P-38, P-47, Corsair, helikopteru Kiowa Warrior Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, Air Tractoru Fire Boss, Eurocopteru i Canadairu. U odnosu na prošlu godinu, s programom Airshow-a zaista se otišlo korak dalje pa posebna atrakcija, kažu organizatori stiže iz Latvije – akrobatska skupina Baltic Bees sa 6 aviona L-39C Albatros, koja će upravo na Airshowu 2018. proslaviti svojih 10 godina rada, pa od samog nastupa očekuju puno.

S veseljem očekujemo nastup s našim timom po prvi puta ovdje u Međimurju, no drugi puta u Hrvatskoj kako smo nastupili u Varaždinu prije 3 godine. Jako smo sretni da smo dio ovog airshow-a i ponosni da možemo međimurskoj publici pokazati naš novi program koji smo pripremili povodom 10 godina našeg rada koliko slavimo ove godine”, rekao je pritom Alessandro Scorrano, predstavnik latvijske akrobatske skupine Baltic Bees. Ovogodišnji Airshow 2018. organizira se u mislima s prošlogodišnjim koji je oborio sve rekorde povodom 70. obljetnice rada i djelovanja Aerokluba Međimurje, kada su svi članovi redom volonteri i entuzijasti dali svoj maksimum kako bi aeromiting vratili na sam sjever Hrvatske. U tome su i više nego uspjeli, jer osim renomiranih pilota koji su odabrali upravo međimurski aerodrom i Airshow za svoj nastup i prelet, okupili su i velik broj mladih koji čekaju svoj red za Dane otvorenih vrata i njihovu modelarsku radionicu, što je jedan od ključnih ciljeva aerokluba.

Evo kroz par dana nas očekuje aeromiting za koji smo prošle godine obećali da će biti još bolji, a tako će i biti. Kako vam je poznatio, cilj Airshowa je popularizacija zrakoplovstva i svega povezanoga s njime, sve u svrhu privlačenja mladih snaga i entuzijasta svih uzrasta. Naš Aeroklub već godinama posjećuju djeca predškolskog i školskog uzrasta. Željeli bismo jednog dana proširiti djelatnost naše Škole letenja. Aeroklub ima ogromni potencijal, samo moramo raditi na njegovu razvoju zajedno, zbog čega se nadam da ćemo i dalje zadržati podršku lokalne zajednice i Županije. Pozivam sve mlade, ali i sve zaljubljenike u avijaciju da nam se pridruže u subotu na Danima otvorenih vrata, ali i u nedjelju na spektakularnom Airshow-u“, rekao je pritom predsjednik kluba. Subota je stoga rezervirana i za modelarsku radionicu za djecu od pet do petnaest godina, kada će moći izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoć roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući. Radionica će se održavati u nekoliko termina, a roditelji djecu mogu prijaviti na radionicu putem internetskih stranica Aerokluba.

U petak letite mlaznim borbenim avionom Galebom G-2, u subotu prođite svaki dio aerodroma!

Aeroklub Međimurje i ove je godine kao uvertiru u svoj Airshow odabrao jedinstvenu atrakciju koja vam pruža priliku da osjetite adrenalin u letu mlaznim borbenim zrakoplovom, Galebom G-2. Stoga ako se u petak, 8. lipnja od 13:00 sati odlučite sjesti u ovaj zrakoplov koji je prvi u bivšoj državi ušao u serijsku proizvodnju, možete se javiti na broj 098/971-6106 (Siniša). Dan kasnije, u subotu, kreće Dan otvorenih vrata, kada će svi posjetitelji uz stručno vodstvo imati priliku razgledati aerodrom i zrakoplove te prisustvovati prezentaciji Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i kampanji „Postani i ti vojni pilot”. Tijekom subote održavat će se i treninzi modelara, a u večernjim satima modelari će imati noćni šou, nakon čega slijedi koncert grupe Vigor, uz predgrupu Profeel. Spomenimo kako će se u nedjelju zbog manifestacije postaviti posebna regulacija prometa, ujedno će poljski putovi s pribislavske i beličke strane biti zatvoreni zbog sigurnosnih razloga, dok će na aerodromu biti označena parkirališta, a na internetskoj stranici Aerokluba mjesta za parkiranje na kojima će se prodavati ulaznice. Najave sudionika, direktan prijenos aeromitinga i live snimke iz kabina zrakoplova pilota, posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu. Pridružite se adrenalinskom vikendu i Airshowu 2018. u nedjelju od 13:00 sati i postanite dijelom uzbudljivog popodneva na međimurskom nebu!

(mg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*