Međimurje Press
Najave

U Prelogu od 20.7. do 27.7. 2022.

  • 22. 7.2022., PETAK, 15. LJETNA KROS LIGA PRELOG 2022. 

„I ove godine starta „Ljetna kros liga Prelog“, 15. po redu, najstarija trkačka liga u Međimurju! Trči i staro i mlado, vaše godine ili forma nisu problem, imamo za vas sve, i hodanje i trčanje, samo se pokrenite i pridružite nam se. Kroz deset klimatskih i natjecateljskih, ovoga puta „vrelih kola“, vodi vas BK Prelog“, stoji u najavi ovogodišnje „Ljetne kros lige Prelog“. 

DATUMI ODRŽAVANJA: 

Svaki petak od 10.06.2022. do 12.08.2022. 10 kola, od toga 9 natjecateljskih. Zadnje 10. revijalno kolo je rezervirano za proglašenje pobjednika i druženje. 

  1. kolo 22.07.2022. – natjecateljsko kolo
  2. kolo 29.07.2022. – natjecateljsko kolo
  3. kolo 05.08.2022. – natjecateljsko kolo
  4. kolo 12.08.2022. – proglašenje pobjednika i druženje 

  • 23.7.2022., SUBOTA OD 17 SATI, VINSKI PIKNIK NA MARINI   

Za sreću nije potrebno mnogo – lijepo vrijeme, dekica za piknik, čaša dobrog vina i ugodno društvo. A upravo to nudi Marina Prelog 23. srpnja na ponovljenom Vinskom pikniku na Marini. Vinski piknik manifestacija je koja je započela suradnjom Marine Prelog, Vinarije Dvanajščak-Kozol i Turističke zajednice Grada Preloga, a kojoj je cilj bio sljubiti dva međimurska krajolika – gornje i donje Međimurje. Turistička zajednica Grada Preloga podržava inicijativu za organizacijom takve manifestacije, obzirom da se radi o kreiranju novih sadržaja za posjetitelje s naglaskom na domaćoj gastronomskoj i enološkoj ponudi. Vina iz gornjeg Međimurja najbolje idu uz riblje specijalitete iz Kederove kuhinje, stoga će u subotu, 23. srpnja posjetitelje kroz degustaciju od 17 do 18 sati uz ponudu ukusnih zalogajčića i prodaju svojih vina voditi uvijek nasmiješena Tea Dvanajščak Vuković. A za dobru atmosferu pobrinut će se odličan glazbeni duo Bend Civilizacija obradama poznatih glazbenih hitova. Ne preostaje vam ništa drugo nego ponijeti dekicu za piknik, pronaći udobno mjesto i uživati u okusima Međimurja. 

  • 24. 7.2022., NEDJELJA OD 19 SATI, KONCERT GUDAČKOG KVARTETA CADENZA 

Uoči blagdana sv. Jakoba, zaštitnika „župe priločke“, u nedjelju 24. srpnja, koncert će, u Crkvi sv. Jakoba ap.st. u Prelogu održati Gudački kvartet „Cadenza“ iz Zagreba. Gudački kvartet i Komorni ansambl «Cadenza Zagreb” osnovao je Krešimir Marmilić 1995. Od svog osnutka «Cadenza» uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, trio i duo, prateći ideju osnutka – ansambl za komornu glazbu «Cadenza». Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama, ljetnim festivalima te u inozemstvu, «Cadenza» je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim, glazbenicima te pjevačkim zborovima. Gudački kvartet i ansambl “Cadenza” djeluje i na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine. Kao posebnost djelatnosti navodimo da je kvartet i ansambl sudjelovao u projektima izvan okvira “klasične glazbe«. Cadenza» od 2007. godine održava svoje cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog. Članovi kvarteta su Krešimir Marmilić – violina Petar Haluza – violina Marta Bergovec – viola Vinko Grubešić – violončelo. 

Koncert u Prelogu, održat će se u organizaciji Doma kulture Grada Preloga, a početak je u 19 sati. Ulaz je slobodan. 

  • 22. DO 25.7.2022., OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVETOG JAKOBA 

Zaštitnik Preloga je Sveti Jakob. Župna crkva sv. Jakoba Starijeg apostola bila je najprije posvećena sv. Lovri mučeniku, na što podsjeća današnja crkva sv. Lovre u Cirkovljanu. Od 1650. godine župna crkva u Prelogu spominje se pod titularom sv. Jakoba Starijeg apostola. Nova crkva u baroknom slogu građena je od 1758. do 1761. godine i jedna je od najljepših hrvatskih baroknih crkava. Bogat je program ovogodišnje duhovne pripreme i proslave blagdana sv. Jakoba ap.st., zaštitnike „župe priločke“. Trodnevnicu će u petak, 22. srpnja, predvoditi vlč. Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, uz pjesmu Dječjeg zbora „Ribari sv. Jakoba“. U subotu, 23. srpnja duhovnu pripremu će predvoditi vlč. Andrija Botković, mladomisnik i župni vikar u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, dok će pjevanje predvoditi Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. U večernjim nedjeljnim satima, uoči blagdana sv. Jakoba, koncert će u crkvi održati Gudački kvartet „Cadenza Zagreb“. Centralno misno slavlje, na sam blagdan sv. Jakoba, biti će ujedno i misa sekundacija vlč. Dominika Cestara, a propovijedat će mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga, dok će pjevanje predvoditi Mješoviti zbor Župe sv. Jakoba i Dječji zbor „Ribari sv. Jakoba“.

NAJAVE

  • 21. 8.2022., NEDJELJA U 10 SATI, NOVO IZDANJE DIVLJEG TRIATLONA      

Krenule su prijave za ovogodišnje izdanje Divljeg triatlona. Dvanaesti po redu Divlji triatlon održava se na šoderici u Cirkovljanu u supersprint distanci (375 m plivanja, 12 km vožnje biciklom, 2,5 km trčanja) u nedjelju, 21. kolovoza 2022. s početkom u 10:00 sati. Osim puno dobre volje, za sudjelovanje je potrebno imati više od 16 godina, bicikl i biciklističku kacigu. Nakon utrke druženje se nastavlja na Marini Prelog uz proglašenje najboljih, dodjelom nagrada, ručkom i pićem za sve sudionike. 

Sa željom popularizacije triatlonskog sporta kroz opuštenu i prijateljsku atmosferu, organizatori pozivaju da im se pridružite bez obzira na dosadašnja sportska iskustva i okušate se u Divljem triatlonu. Sve detalje same utrke i način prijave možete pogledati na Facebook eventu:

https://www.facebook.com/events/1524209881291249   

Prijave: 

https://bit.ly/3QOuJhZ

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja