Međimurje Press
Vijesti

Nastavak suđenja Smiljani Srnec

Prema nalazu psihijatra, pročitanom u srijedu na varaždinskom Županijskom sudu, Smiljana Srnec nije bila psihički bolesna u vrijeme kada je, prema optužnici, ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njeno tijelo sakrila u zamrzivač.

Riječ je o vještačenju psihijatara iz Klinike Vrapče pročitanom u nastavku suđenja nakon čega je sudsko vijeće ispitalo još nekoliko svjedoka.

Na klupu za svjedoke prvi je sjeo Tomislav Pintarić, koji je radio s Ivicom Srnecom, suprugom optužene. Na suđenju prije nekoliko mjeseci svjedok Dražen Palfi naveo je da je okrivljena nekoliko puta koristila osobnu iskaznicu ubijene te tako otišla u Mađarsku, a Pintarić je ustvrdio da nije govorio istinu jer se na Uskrs 2001. Palfi i Smiljana Srnec uopće nisu ni poznavali.

Sudac Tomislav Brđanović upitao je svjedoka govori li Palfi inače istinu, na što je ovaj odgovorio potvrdno, ali i dodao da to nema veze s ovim slučajem.

Jasminina srednjoškolska kolegica Danijela Herceg ubijenu je opisala kao mirnu djevojku. “Ona je upisala politologiju, ja novinarstvo, ali nismo se intenzivno družile”, kazala je Herceg.

Na pitanje suca zna li što o njezinom privatnom životu, Herceg je odgovorila da nema nikakvih saznanja. Na pitanje obrane kada ju je zadnji put vidjela, svjedokinja je odgovorila da je to bila posljednja godina srednje škole, odnosno 1996. Dodala je kako pretpostavlja da su se susrele na fakultetu, ali da se određene situacije i vremenskog razdoblja ne sjeća. Ne sjeća se Jasmine niti na petoj godišnjici mature, kao ni na maturalnoj večeri.

Posljednja je svjedočila Melita Sečan iz Male Subotice, profesorica povijesti, hrvatskog jezika i književnosti, koja poznaje Jasminu, Smiljanu i njihovu majku Katarinu, a s Jasminom je išla u srednju školu.

“Zajedno smo putovale, bile smo prijateljice u školi. Znam da je živjela u Palovcu, da su roditelji radili u inozemstvu, a o detaljima ne znam”, kazala je Sečan i dodala da su se nakon mature 1996. vidjele tek na putovanjima u vlaku, ali nisu imale snažniji odnos.

Sečan je kazala i kako je 2001. bila proslava petogodišnjice mature, a Jasmina tada nije došla. Na fotografiji maturalne večer nije mogla prepoznati Jasminu Dominić.

Suđenje se nastavlja sutra u podne kada će biti ispitani vještaci koji su dali dopunski psihijatrijski nalaz.

Smiljana Srnec (46) optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. a međimurska policija 16. veljače prošle godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec koja se otada nalazi u pritvoru.

Izvor:

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja