medjimurjepress@gmail.com

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

Iskazima policajaca koji su obavili očevid i pretragu obiteljske kuće Dominićevih u Palovcu te mještana koji su tome bili svjedoci, u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači ove godine.

Svjedočili su Josip Križaić i Josip Vrbanec, koji su bili na pretrazi kuće te policijski službenici Silvija Maraković, Ivan Habula i Dario Srnec.

Josip Križaić je posvjedočio da je policija pretražila sve prostorije u kući te da je za vrijeme pretrage, što on nije vidio, ih hodnika odvezen zamrzivač. Kazao je da je pretraga trajalo nešto više od sata, da je završila kada je već pao mrak. Policajci zbog mraka nisu pretražili šupu već su ju zapečatili. Pretraga nije bila fotografirana. Te je navode potvrdio i drugi svjedok u pretrazi, Josip Vrbanec. On je rekao da su u kući bili Smiljanina kćer Katarina i njezin zaručnik David Balent.

Policijska službenica Silvija Maraković kazala je da najprije obavljen očevid na škrinji, a potom i pretraga kuće. Očevid je fotografiran, a za pretragu nije sigurna je li fotografirana. Od 2015. je radila na slučaju nestanka Jasmine Dominić, koji je prijavljen 2005. te je triput razgovarala sa Smiljanom Srnec. Ona je dvaput trebala ići na poligrafsko testiranje, ali ona nisu obavljena jer je bila na terapiji lijekovima. Markeović je tim prilikama bila u obiteljskoj kući, ali tada nisu radili pretrage.

Ivan Habula je radio kao policijski tehničar na očevidu. Potvrdio je da su djelatnici Čakoma odvezli škrinju nakon očevida te da je cijelo vrijeme škrinja bila pod nadzorom policije.

Na kraju današnjeg ročišta svjedočio je policijski službenik Dario Srnec koji je rekao da škrinja nakon obavljenog očevida više nije otvarana. I on je radio na slučaju nestanka Jasmine Dominić te je 2015. vodio Ivana Srneca, Smiljaninig supruga, na poligrafsko testiranje zbog sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Policijski je službenik rekao da je od Ivana Srnece saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.

Suđenje se nastavlja sutra, 06. prosinca.

Izvor:http://hr.n1info.com/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*