Novi načelnik PU međimurske ima 31 godinu iskustva na policijskim poslovima

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, danas je zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez predstavio novoizabranog načelnika Policijske uprave međimurske Ivana Sokača i pritom mu uručio rješenje o postavljenju.

Od 8 kandidata i od kojih je dvoje odustalo u tijeku postupka, a nakon obavljenih testiranja i razgovora, gospodin Sokač pokazao se najadekvatnijim u natječaju. Prošao je niz razina policijskih poslova, Domovinski rat, obnašao već dužnost načelnika Policijske uprave međimurske. Od nov0g načelnika očekujemo kvalitetan rad, dostupnost građanima i medijima, suradnju s lokalnom upravom i samoupravom. rekao je u uvodu Dražen Vitez te posebno zahvalio dosadašnjem načelniku Krunoslavu Gosariću na dosadašnjem radu.

Ivan Sokač naglasio je da je prošao “sve policijske stepenice” tijekom 31 godine radnog staža u policiji i da će mu prethodno iskustvo pomoći u obnašanju stare-nove dužnosti. Istaknuo je poznatu rečenicu da je sigurnosno stanje u Međimurju zadovoljavajuće, iako postoji nekoliko neuralgičnih točaka. Imamo prostor za poboljšanje i tako ćemo sigurno postići bolje i zadovoljavajuće rezultate. Kadrovski većih rotacija neće biti, policijska uprava je kadrovirana mladim ljudima i od njih očekujem kooperativnu suradnju – zaključio je Ivan Sokač.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi načelnik rođen je u Prelogu 1967.g.diplomirani je kriminalist i stručni specijalist kriminalistike. Oženjen je i otac dvoje djece.

Na današnjoj konferenciji novinari su bili začuđeni činjenicom da na istoj nije nazočio dosadašnji načelnik Krunoslav Gosarić, interesirajući se za njegovu sudbinu u policiji. Kako je izrečeno, Gosarić će, iako ispunjava uvjete za mirovinu, ipak dalje obavljati zadatke u policiji, a na pitanje koje, odgovor je bio da još nije definirano.

(R.Dobošić)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*