Međimurje Press
Vijesti

NOVO: Važan uvjet za rad trgovina

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je objavio da omogućava rad trgovinama, osim onih koje se nalaze unutar trgovačkih centara, s time da trgovine prehrambenih i higijenskih artikala koje se nalaze u trgovačkim centrima i dosad su radile, mogu raditi i dalje”.

Radno vrijeme trgovina vraćeno je na radno vrijeme proglašenja epidemije, uz nekoliko iznimki. Trgovine koje će imati organizirano radno vrijeme dulje od 10 sati morat će imati dvokratno radno vrijeme s pauzom između dvije smjene koja traje najmanje jedan sat radi čišćenja i dezinfekcije prostora i izmjene radnika. Radnicima u trgovini morat će se mjeriti temperatura, a velikoj većini trgovina bit će zabranjen rad nedjeljom.

Nedjeljom i blagdanima mogu raditi samo kiosci, pekare, trgovine kruhom i trgovine na benzinskim postajama. Sve to omogućuje se uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i uputa, ali i posebnih uputa za pojedinu djelatnost ili aktivnost koje će biti objavljene na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Ponovno se uvodi javni gradski prijevoz, a moći će se prodavati i med te drugi pčelinji proizvodi i jaja na klupama na tržnicama. Na veliko će se moći prodavati i cvijeće, voće i povrće na zelenim tržnicama, i to u razdoblju od 5 do 8 sati ujutro.

S radom će moći početi i uslužni objekti poput postolara, krojača, turističkih agencija, a još uvijek neće moći raditi oni koji s klijentima ostvaruju bliski kontakt.

Omogućuje se treniranje sportaša prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima te treninzi seniorskih ekipa koje se natječu u najvišim stupnjevima natjecanja.

Od 2. svibnja bit će moguća i vjerska okupljanja.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja