medjimurjepress@gmail.com

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u ŽB Čakovec

Županijska bolnica Čakovec obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, koji se u svijetu obilježava 15. listopada s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u Županijskoj bolnici Čakovec na sve djelatnosti su podijeljene Upute za pacijente na Brailleovom pismu. Radi se o uputama poput obaviještenih pristanaka ili odbijanja za najrazličitije zahvate te uputa za zahvate na raznim odjelima.

Najveće probleme za slijepe i slabovidne osobe predstavljaju fizičke prepreke te je stoga naša Ustanova započela i pregovore oko postavljanja linija vodilja i izrade orijentacijskog plana bolnice na Brailleovom pisma. Taktilne površine i taktilne mape predstavljaju važan korak prema olakšavanju i ubrzavanju snalaženja i kretanja u bolničkom prostoru i kod bržeg obavljanja potrebnih pretraga.

Županijska bolnica Čakovec će se i nadalje truditi održavati visoku socijalnu osjetljivost i nadalje podizati kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu:

Igor Šegović, dr.med.,spec.pedijatrije, subspec.dječje gastroenterologije

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*