Međimurje Press
Vijesti

Odličja najboljim vinima 5. Međunarodnog ocjenjivanja vina!

ŠTRIGOVA: Svjetski centar pušipela

U zdanju Svjetskog centra pušipela u obnovljenom Domu kulture u Štrigovi, održana je dodjela odličja s Međunarodnog ocjenjivanja vina koje se održalo 3. i 4. svibnja u sklopu Urbanova 2021.

5. Međunarodno ocjenjivanje vina održano je u organizaciji Općine Štrigova uz potporu Udruge vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatia“, Međimurske županije i Ministarstva poljoprivrede.

Na ocjenjivanje je pristiglo 165 vrsnih uzoraka iz Hrvatske i Slovenije, a dodijeljena su brončana, srebrna, zlatna, velika zlatna i šampionska odličja. Dobrodošlicu u jednu od najkvalitetnijih hrvatskih vinskih regija ljubiteljima vina poželio je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, a rezultate ocjenjivanja predstavila je predsjednica ocjenjivače komisije Ivana Alpeza.

Šampionsko odličje u kategoriji vina redovite berbe pušipel dodijeljeno je Vinogradarstvu i podrumarstvu Cmrečnjak iz Svetog Urbana za pušipel classic iz 2020. Šampion u kategoriji vina predikatne berbe pušipel je pušipel prestig iz 2019. godine Vina DK Dvanajščak – Kozol iz Dragoslavca. Mješavina crnih sorata iz 2015. godine Vinogradarstva i podrumarstva Branimira Jakopića iz Železne Gore šampion je u kategoriji crnih vina, pjenušac „Polaric“ sorte Pušipel iz 2017. godine Vinogradarstva i podrumarstva Cmrečnjak iz Svetog Urbana šampion je u kategoriji pjenušavih vina, u kategoriji bijelih vina redovite berbe šampionsko odličje dodijeljeno je Rajnskom rizlingu iz 2020. godinu deMar vinima iz Svetog Đurđa, dok je šampion u kategoriji predikatnih vina Ledeno vino, sorte laški rizling iz 2007. godine Vina Krampač iz Koprive (Slovenija), koje je ujedno i najbolje ocijenjeno vino izložbe.

Program ovogodišnjeg Urbanova predstavio je predsjednik Udruge „Hortus Croatia“ David Štampar. Urbanovo se ove godine održava u skromnijem obliku te će se, nakon održanog Međunarodnog ocjenjivanja vina, od 3. do 6. lipnja organizirati otvoreni podrumi međimurskih vinara. Dodijeli odličja nazočio je i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Marijan Čižmešija. Svečanost dodjele obogatile su pjesmom članice Ženske vokalne skupine Stridonne.

(eg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja