Međimurje Press
Vijesti

Održana izvještajna Skupština DVD-a Kuršanec

U subotu 22.02.2020. održana je izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec.

U društvu danas djeluje 80 aktivnih članova, od toga je 32 članova mlađe od 18 godina. Prema vatrogasnim zvanjima to bi izgledalo ovako: – društvo ima: 4 časnika prve klase, 1 časnika , 3 počasna časnika, 3 dočasnika prve klase, 3 dočasnika, 15 vatrogasaca prve klase, 4 vatrogasca sa temeljnim ispitom, 15 članova bez temeljnog ispita, te 32 člana ispod 18 godina. 

U toku godine imali su 4 manje složene intervencije gašenja požara niskog raslinja, 2 manje složene tehničke intervencije, te 1 veću intervenciju gašenja požara na odlagalištu otpada u Totovcu gdje su sudjelovali sa 9 operativnih članova.

Vršili su ophodnje prilikom tradicionalnog spaljivanja vuzmenki. 28.04.2019. sudjelovali su na osiguranju polumaratona Zrinskih u Čakovcu sa 6 vatrogasaca, te kao i svake godine članovi DVD-a prisustvovali su tradicionalnom hodočašću u Mariju Bistricu.

Tijekom godine provedena je teorijska nastava s osvrtom na plan zaštite od požara, te niz praktičnih vježbi s opremom koju društvo posjeduje.

Što se natjecanja tiče, u mjesecu lipnju prošle godine bili su domaćini natjecanja VZGČ za seniore, a krajem srpnja organizirali su već tradicionalni ”9. Kup Kuršanca”, natjecanje sa zaprežnim špricama i pomlatka na kojem je sudjelovalo 27 ekipa.

U protekloj godini uspjeli su okupiti i krenuti na vježbe sa pet desetina: mušku (A), mušku (B), žensku (B), mladež (muški) te pomladak (muški) od kojih su svi pokazali izuzetno zanimanje i volju za natjecanjima. Ukupno su nastupili na 15 različitih natjecanja sa 28 nastupa sa ekipama u različitim kategorijama.

Na kraju samog izvješća, posebna čestitka upućena je svim natjecateljskim desetinama i njihovim mentorima na postignutim rezultatima i zahvala što su uložili puno truda i slobodnog vremena u same pripreme i odlaske na natjecanja.

Od nove opreme u sklopu opremanja Društava VZG-a Čakovec nabavljena su: dva aparata za zaštitu dišnih organa s popratnom opremom, te je kupljeno 15 radnih odora, 2 B cijevi, 2 držača cijevi i materijal za izradu uredskog ormara.

Na kraju Skupštine dodijeljena su i uvjerenja, spomenice i diplome:

Spomenicu za:

10 godina djelovanja u vatrogastvu: Josip Hlapčič, Gordana Posavec Stjepan Posavec, Adela Jurinjak, Lana Vinković, Elena Jurinjak , Rea Posavec, Klara Bacinger, Nives Kralj, Sara Novak

20 godina djelovanja u vatrogastvu: Dominik Kos

40 godina djelovanja u vatrogastvu: Stjepan Kobal

Uvjerenje za stjecanje zvanja vatrogasac I. klase primili su: Karlo Tomašić i Filip Zanjko

Pripadnici muške i ženske ekipe mladeži primili su uvjerenje o stjecanju zvanja vatrogasna mladež.

Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ, ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca koji je čestitao svim članicama i članovima dvd-a na postignutim uspjesima, pohvalio rad vatrogasnog društva posebno naglasivši rad s vatrogasnim pomladkom i mladeži, te ukratko predstavio novi Zakon o vatrogastvu RH. Pohvale je uputio i predstavnik VMO Danijel Šengula zahvalivši vatrogascima na svom trudu koji pružaju u osiguravanju vatrozaštite na području MO, te im posebno čestitao na radu s mladima. Vatrogasce je pozdravio i tajnik VZG Čakovec Robert Pevec.

Mario MEDVED

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja