Međimurje Press
Vijesti

Održana prva online konferencija na temu Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu

Women in Adria, u suradnji s veleposlanstvom Kanade, L’Orealom Adria i Ramirom, organizirala je prvu online konferenciju „Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu“. Konferencija je održana na Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti, a svi koji su je pratili imali su prilike čuti stavove i iskustva žena koje već dugi niz godina uspješno djeluju u području znanosti i farmaceutskog biznisa u Hrvatskoj. Također, u sklopu konferencije dodijeljene su nagrade „Future Liders“, a ovogodišnje dobitnice su Barbara Gregurek iz tvrtke Pliva, Ivana Ćustić iz tvrtke Fidelta te Nataša Grulović iz tvrtke Sanofi.

Konferencija je istaknula činjenicu kako žene nisu podjednako zastupljene i ravnopravne u svim društvenim i gospodarskim segmentima. Tako, primjerice, u deset najvećih farmaceutskih kompanija u izvršnim i nadzornim odborima sjedi samo 20 %  žena.

Što se tiče svijeta znanosti, na konferenciji se moglo doznati kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja s malim razlikama između žena i muškaraca zaposlenih na tom području.  Čak 48,4 % zaposlenih u znanosti čine žene, a inicijative kao što je Nacionalni program stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ već dugi niz godina pružaju podršku znanstvenicama, osvještavajući javnost o značaju njihovih znanstvenih doprinosa.

Ružica Herceg

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja