Održane 20. Igre vatrogasne mladeži u Žiškovcu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Čakovca po dvadeseti, jubilarni put organizirao je „Igre vatrogasne mladeži“, jedinstveno natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj pa i u ovom dijelu Europe, čija atraktivnost privlači mnoge natjecatelje s područja Međimurske županije, ali i okolnih mjesta te susjednih država, na što su domaćini iznimno ponosni.

Radovan Zadravec, u ime organizatora, ističe kako se samo natjecanje sastoji od 8 disciplina kojima se provjerava spretnost, brzina i umijeće rukovanja vatrogasnom opremom. To su: štafetna utrka na 200 metara s preprekama, vježba s vatrogasnom brentačom, polaganje tlačnoga voda, rušenje mete, skakanje u vreći, pikado, gusjenica s ljestvama te slalom.

Tako su se i ove godine natjecale 44 ekipe iz Hrvatske i susjedne Slovenije, a najboljima su uručena odličja i priznanja.

U kategoriji pomladak žene, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD Krištanovec 1, 2. mjesto osvojila je ekipa DVD Novo Selo na Dravi, 3. mjesto osvojila je ekipa DVD Žiškovec.

U kategoriji pomladak muški, pobjednici su ekipa DVD Žiškovec 2, srebro je osvojila ekipa DVD Mihovljan 2, a broncu ekipa DVD Mihovljan 1.

Kategorija mladež žene, pobjednice su ekipa iz DVD Peklenica, drupoglasirana je ekipa DVD Gardinovec, a treće plasirana je ekipa DVD Žiškovec.

U kategoriji mladež muški, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD Krištanovec 1, 2. mjesto osvojila je ekipa DVD Žiškovec, 3. mjesto pripalo je ekipi DVD Mihovljan.

Podršku ovom natjecanju dali su predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne  zajednice Taslak Milivoj, dopredsjednik Vatrogasne zajednice grada Čakovca Srečko Mrazović, predsjednik VMO Žiškovec Dragutin Vugrinec, predsjednik DVD Žiškovec Ivan Hunjadi,   tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić te župan Međimurske županije Matija Posavec. Svi su oni u svojim govorima pohvalili organizaciju te naglasili kako se na području Međimurja, od svih županija, najbolje, najmasovnije i najkvalitetnije radi s mladima, kako bi im se od početka usadila svijest o hrabrosti i požrtvovnosti, odnosno svemu onome što krasi naše vatrogasce. Sam domaćin ponosan je na organizaciju Igri te se nada i daljnjoj suradnji kako bi se vatrogastvo i u narednim godinama na zabavan i prijateljski način promicalo među najmlađim generacijama.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*