Međimurje Press
Općine

Općina Vratišinec svečano obilježila 30. rođendan – Stjepan Posedi počasni građanin

Na sam blagdan Uzvišenja Svetoga Križa i Dan općine, u Vratišincu je 14. rujna održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su predsjednica Vijeća Milena Granatir i načelnik Općine Mihael Grbavec s ponosom istaknuli razvojni zamah u svojoj općini koja slavi i 30. obljetnicu osnutka.

Davno zapisano u planove, počelo se u našoj općini ostvarivati zadnjih pet godina. Vidljivo je to nas svakom koraku na infrastrukturi, vidljivo je i u radu Općinskog vijeća koje osluškuje želje i potrebe mještana Vratišinca, Gornjeg Kraljevca te Remisa i vrlo odgovorno ispunjava svoju zadaću. Težimo cilju da postanemo razvijena urbana sredina između dvaju gradova“, istaknula je Milena Granatir, dodavši da se upravo završava aglomeracija te ulice dobivaju željeni izgled, a prometna sigurnost i povezanost dodatno su pojačane pješačko-bicklističkom stazom među općinskim naseljima.

Načelnik Grbavec zahvalio je na suradnji javnim poduzećima Međimurja, Međimurskoj županiji te bivšim čelnicima Općine i svima koji pomažu razvoj ovoga kraja: „Sjetimo li se prošloga rujna kada je u našoj općini bio bager na bageru, rupa na rupi  i usporedimo li s onima što nam je danas pred očima, možemo sa zadovoljstvom zaključiti da se isplatilo strpljenje i da smo tijekom 30 godina malim koracima dosegnuli visoke ciljeve. Ne volim davati obećanja, ali vjerujem da ćemo u isto vrijeme iduće godine predstaviti još više projekata, među kojima će biti i dječji vrtić“, rekao je načelnik.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je, uz čestitku mještanima općine Vratišinec, naglasio da Vratišinčani i Gornjokraljevčani i te kako imaju razloga za ponos jer su u cijeloj Hrvatskoj poznati i kao entuzijastični njegovatelji svoje baštine, osobito vrijednog nasljeđa Vinka Žganca.

Pridružujem se čestitkama svima koji su sudjelovali u razvoju općine Vratišinec tijekom protekla tri desetljeća jer slika ovoga kraja uistinu se snažno mijenja nabolje. Drago mi je da dijelimo sklonost umjerenoj politici kojoj je čovjek u centru. U Međimurskoj županiji ćete i dalje imati partnera i potporu, a mi ćemo još snažnije privlačiti sredstva Europske unije u cilju ravnomjernog razvoja Međimurja“, rekao je župan dodavši da je Županija i dosad mnogo uložila u razvoj ove općine, poput prometne i komunalne infrastrukture, uređenje društvenog doma u Gornjem Kraljevcu. Obrazovne ustanove u općini Vratišinec također su obuhvaćene ulagačkim ciklusima Međimurske županije, zaključio je župan.

U nastavku programa dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima. Pohvalnice Općine dobili su DVD Gornji Kraljevec, za 90 godina humanog djelovanja te očuvanja i razvitka vatrogastva, Ema Mlinarić, srednjoškolka iz Gornjeg Kraljevca, poznata po iznimnom i raznolikom društvenom angažmanu u općini, te Tomislava Bukovec Šarić i Dragutin Vugrinec, predani čuvari etnobaštine Vinka Žganca i kompletnog nasljeđa ovoga kraja.  Povelja počasnog građanina Općine Vratišinec dodijeljena prvom općinskom načelniku Stjepanu Posediju kao čovjeku čiji je rad u temeljima današnjih razvojnih dosega općine Vratišinec.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, izaslanik predsjednika Sabora i Vlade gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, saborska zastupnica Andreja Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec, načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, ravnatelji vrtića, škola, čelnici javnih i privatnih poduzeća te mnogi mještani.

Programu sjednice svečani ton dali su i članovi Mješovitog pjevačkog zbora dr. Vinko Žganec Vratišinec, zatim KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, folklorna i tamburaška sekcija KUD-a dr. Vinko Žganec Vratišinec, mališani iz Dječjeg vrtića Srčeko, Josipa TuskarDragutin DomjanićGabriel Kvakan i Filip Cerovec.

Dani općine nastavljaju se slaviti tijekom vikenda bogatim programom uz obilje glazbe i zabave. Po prvi puta, u subotu, na rukometnom igralištu kod Osnovne škole u Vratišincu, održat će i kulinarska manifestacija nazvana Vratišinski kotlić.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja