Međimurje Press
NekategoriziranoVijesti

Oproštajna misa fra Josipa Župana na čakovečkom Jugu!

Danas je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu služena oproštajna sveta misa sada već bivšeg župnika fra Josipa Župana.

Fra Josip je u svom emotivnom govoru istaknuo:
“Mnogo je ljudi kojima bih trebao reći HVALA. Nabrajanje tih osoba bila bi opasnost da nekoga izostavim. Kako se ne bih doveo u situaciju da nekoga izostavim, želim reći iskreno HVALA svima koji ste slušali moje propovijedi. Hvala što ste me slušali! Hvala vam na strpljivosti, hvala što ste mi pomogli da se snađem ovdje, osobito na početku. Hvala vam na vašoj ljubavi i poštovanju. To nije nešto što sam ja zaslužio, to su zaslužila braća prije mene. Nadam se da sam tom tzv. kreditu ljubavi nešto nadodao da bi franjevci i dalje bili voljeni i poštovani u Čakovcu.
Sve sam činio kao stranac koji se pridružio dvojici na putu Emausu. Kao taj stranac – valjalo mi je govoriti o Isus i zatim iščeznuti kako bi ostao samo Krist.
Želim još reći: Apostol Petar je bio kamen koji je stavljen u zemlju. Taj kamen u zemlji može biti temelj na kojem se gradi Crkva, a može biti i kamen na koji se spotičemo. Za sve trenutke kada sam bio kamen temeljac na kojem ste mogli graditi – to pripada Gospodinu jer sve dobro pripada Gospodinu. Za to zahvaljujem Gospodinu. Za sve trenutke kada sam bio kamen na koji ste se spoticali – to je moje, to trebate meni oprostiti. Hvala vam na svemu i oprostite ako sam bio kamen spoticanja. Želim vam da vas i dalje prati zagovor svetog Antuna Padovanskog, sveca svega svijeta!”
Nakon oproštajnog govora župljani su mu uz oproštajne riječi poželjeli svako dobro i uspjeh u vođenju nove župe uz prigodni poklon.
Župljani su također izrazili dobrodošlicu novom župniku fra Josipu Šoštariću.
Nakon svete mise druženje je nastavljeno u župnom klubu.
Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja