Međimurje Press
Vijesti

Participacija građana u procesima upravljanja javnim prostorima

CJELODNEVNA MANIFESTACIJA

U sklopu manifestacije Prostoripacija! Platforma za Društveni centar Čakovec u subotu 18.2.2017. organizira niz aktivnosti u zgradi Scheier. Platforma za Društveni centar Čakovec već dvije godine aktivno radi na zagovaranju uspostave društveno-kulturnog centra, s ciljem oživljavanja niza niz javnih prostora u Međimurju koji godinama stoje neiskorišteni (ili nedovoljno iskorišteni) kroz organizaciju različitih društveno-kulturnih sadržaja.

Prostoripacija! je cjelodnevna manifestacija koja će kroz niz događanja otvoriti mogućnost za razmjenu stavova o javnim prostorima, potrebama, mogućnostima (su)upravljanja javnim prostorima u zajednici te programima koje bi takvi prostori trebali ponuditi građanima/kama. U subotu, 18. veljače organizacije članice Platforme u centar Čakovca (zgrada Scheier) donose raznovrsni program koji uključuje izložbu fotografija koja problematizira korištenje javnih prostora u Međimurju, otvoreni atelje četvero mladih međimurskih likovnih umjetnika, promociju važnosti učenja kroz igru i inkluzije djece s teškoćama u razvoju u aktivnosti u zajednici, književne susrete i razmjenu knjigu/stripova/fanzina te besplatno fotografiranje za sve posjetitelje.

Pozivamo sve građanke i građane da navrate tijekom dana, pogledaju/poslušaju nešto iz bogatog programa, ponesu knjige za razmjenu, podruže se i iznesu svoje mišljenje o problemima i potrebama u zajednici.

Program manifestacije Prostoripacija!

Zgrada Scheier, prizemlje

09:00-18:00 – Info-desk Platforme za Društveni centar Čakovec i Zaklade Kultura nova

09:00-13:00 – MURID – Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – TEPIH (besplatno igranje za djecu)

09:00-13:00 – Mario Jakšić – Besplatno fotkanje

09:00-18:00 – izložba fotografija i razgovor s autorima – Milivoj Kuhar, Sebastijan Brumec: “Moje, tvoje, naše, njihovo: Potencijal neiskorištenih javnih prostora u Međimurju”

12:30-17:00 – ručak u zajednici – gulaš, Međimursko pivo (powered by Lepi Dečki Brewery) 14:00-17:00 – Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa – Razmjena knjiga, stripova i fanzina 17:00-18:00 – Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa – Susret s književnicom – Kristina Štebih

Zgrada Scheier, kat

09:00-17:00- Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM) – OTVORENI ATELJE 2.0 [Veljko Posavec / Stela Horvat / Kristina Pongrac / Rusa Trajkova].

(Igor Roginek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja