Pinkleci u Dječjem vrtiću Cipelica

Djeca polaznici vrtića „Cipelica, „Mrav“, „Vjeverica“, „Zvjezdice“ i „Pirgo“ Dječjeg vrtića Cipelica dva dana su uživala u predstavi „Pinkleca“ „A tko si ti?“. Čarobna igra, scena, lutke i kostimi prilagođeni djeci predškolske dobi zaokupili su njihovu pažnju te je to za njih bio poseban kazališni doživljaj. Pinkleci nas uvijek iznova iznenade svojom visokom profesionalnošću i svojom razigranošću, uz to i dobro nasmiju, te su nam uvijek dragi gosti u vrtiću. Na taj način naše vrtićarce uvodimo u svijet kazališta prilagođen njihovoj dobi, istaknula je ravnateljica.

dav

Redatelj: Romano Bogdan
Dramatizacija: Romano Bogdan (prema motivima priče Neposlušno mače, I. Bjeliševa)
Likovno oblikovanje (lutke, scenografija i kostimi): Rusa Trajkova
Glazba: Bojan Miljančić
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju:
Tina – Karolina Horvat
Luka – Mario Jakšić
Matko – Davor Dokleja

U predstavi se po motivima iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti.
Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom.

Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

GORDANA ŠOLTIĆ SILADI

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*