medjimurjepress@gmail.com

Počelo suđenje Smiljani Srnec na varaždinskom Županijskom sudu

Nakon čitanja optužnice Smiljana izjavila kako se ne osjeća krivom!

Danas je započela  glavna rasprava u sudskom postupku Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić.

Tijekom dana ispitana su tri svjedoka, u četvrtak će se ispitati, a u petak su pozvani vještaci koji su trebali dati svoje nalaze i mišljenja tijekom istrage, no sudac Tomislav Brđanović otkazao je raspravu najavljenu za petak jer su se vještaci ispričali zbog nemogućnosti dolaska.

Svjedok Romeo Kanižaj iz Belice rekao je da je poznavao Jasminu Dominić par mjeseci. Smiljanu je vidio u nekoliko navrata, ali nikada nisu pričali. Nakon nekog vremena Smiljana ga je nazvala da pita može li joj posuditi novce. Nije joj dao. S Jasminom se družio, nekad ju je zvao kući. Par mjeseci je to trajalo, kazao je Kanižaj, a nekad je ona govorila da mora učiti ili da ide u Njemačku. U periodu dok su se družili radila je u kafiću. On nije znao da je ona prekinula studij. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je supruzi priznao svoj odnos s Jasminom i da su se razišli jer veza nije imala smisla.

Drugi ispitani svjedok Dražen Palfi iz Palovca rekao je da nije najbolje poznavao nikoga od obitelji. Sjetio se da je Jasmine dok je radila u kafiću, a u u 9. mjesecu 2000.g. ju je zadnji put vidio kako je rekao, u Zagrebu. Kaže da su tada površno popričali.

Pred Državnim odvjetništvom je rekao da su tada sjeli i popili kavu. Smiljanu poznaje od rođenja, ali više se družio s njezinim suprugom. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je Smiljana Srnec manipulatorica i sada je to opet potvrdio. Opisuje da je bila neodgovorna s novcem i išla u kladionice. Za njihovog oca kaže da je bio dobričina i da je pio. Znao je spomenuti Jasminu, mučilo ga je što se ne javlja i ne zna gdje je.

Jednom je sa Smiljanom i njezinim mužem, tada dečkom, išao u Mađarsku, 2001. godine i vidio je na granici da Smiljana ima Jasmininu osobnu, a ne svoju. Kada ju je pitao zašto, ona je rekla da su slični pa da stoje doma dokumenti i one si uzimaju po potrebi. Tvrdi da ih granična policija tada nije ni pregledavala, već su im samo mahnuli da prođu. Rekao je i da nikada nije pitao obitelj zašto nisu prijavili Jasminin nestanak.

Treća je svjedokinja bila Josipa Vugrinec iz Palovca, u daljem srodstvu s okrivljenom i žrtvom, kojoj se Smiljana znala povjeravati, a Jasminu je zadnji put vidjela 7. ili 8. mjesecu 2000. godine kod kuće. Nije znala da je bila u vezi s oženjenim muškarcem. Također je izjavila da je otac Martin Dominić favorizirao Jasminu, dok joj se Smiljana požalila na nasilje u obitelji.

Nastavak suđenja je u četvrtak.

(mp)

 

.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*