medjimurjepress@gmail.com

39 godišnjak s područja općine Nedelišće počinio kazneno djelo

DOPUNA INFORMACIJE ZA RAZBOJNIŠTVO

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo razbojništva.

Naime, sumnja se da je u nedjelju, 10. rujna oko 10 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, u spremištu uljare fizički nasrnuo na 77-godišnjaka te ga pritom teško ozlijedio. Nakon toga osumnjičeni je iz spremišta ukrao oko 1.000 kuna i pobjegao.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 77-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Uz kaznenu prijavu 39-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. 

PROMETNA NESREĆA

Jučer, 13. rujna nešto prije 8 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Otokara Keršovanija, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 79-godišnji biciklist.

Do nesreće je došlo u trenutku kada je 79-godišnjak upravljajući biciklom nogostupom skrenuo na pješački prijelaz kako bi prešao kolnik Ulice  Otokara Keršovanija. U tom trenutku u bočnu stranu njegova bicikla udario je prednjim dijelom Fiat Ducata, čakovečkih registracija, 62-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni biciklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Ova prometna nesreća dobra je prilika da upozorimo sve bicikliste kako nogostup nije prometna površina namijenjena za vožnju biciklima. Biciklisti, sukladno odredbama članka 112. Zakona o sigurnosti prometa na cestama dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.

Ujedno, napominjemo ako biciklist prelazi kolnik obilježenim pješačkim prijelazom, mora to učiti gurajući bicikl, dakle kao pješak. Biciklist može kolnik prijeći upravljajući biciklom kada na prometnici postoji prijelaz biciklističke staze preko kolnika.

 (rg)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*