Međimurje Press
Policija

Aktivnosti policije tijekom jučerašnjeg dana!

Dani proteklog vikenda, 29., 30. i 31. siječnja 2021. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe te dvije teške krađe. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale jedne krađe, pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provale u obiteljske kuće u Mihovljanu i Vratišincu.

U petak, 29. siječnja 2021. godine u prijepodnevnim satima u Mihovljanu, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta prema izjavi 49-godišnje vlasnice, procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec počinitelj je otkriven. Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio prethodno opisano kazneno djelo teške krađe. U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je obiteljska kuća i pripadajuće prostorije, koje u Pribislavcu koristi osumnjičeni 24-godišnjak. Pretragom je pronađen i oduzet dio predmeta koji su ukradeni tijekom provale u obiteljsku kuću u Mihovljanu.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

U noći sa subote na nedjelju (30./31. siječnja 2021.) u Vratišincu, Ulici Brodec, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta prema izjavi 79-godišnjeg vlasnika, procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lakše ozlijeđen 81-godišnji vozač osobnog automobila i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,69 promila utvrđena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila. U subotu, 30. siječnja nešto prije 9 sati u Gornjem Kuršancu na raskrižju Ulice bana Jelačića i Ulice Zrinskih, spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreći s nastalom materijalnom štetom.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zbog narušavanja javnog reda i mira od 22-godišnjaka oduzet zvučnik s ugrađenim pojačalom

Jučer, 31. siječnja 2021. godine u 21 sat na dvorištu kuće u Paragu, reproduciranjem glasne glazbe putem zvučnika s ugrađenim pojačalom, javni red i mir narušavao je 22-godišnjak.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od počinitelja oduzeli su zvučnik s ugrađenim pojačalom.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlozi prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. 

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

Protekle subote, 30. siječnja od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 27 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 promila – dva prekršaja,

– devet prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

– sedam prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju od 10 do 20 km/h veća od

dopuštene,

– dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju od 20 do 30 km/h veća od

dopuštene,

– prekršaj tehničke neispravnosti vozila,

– prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– sedam ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,35 promila utvrđena je u 22 sata i 10 minuta u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja