medjimurjepress@gmail.com

Alkohol i brzina

Četvrtak, 29. kolovoza 2019. godine.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Iz trgovine ukrali proizvode u vrijednosti nekoliko tisuća kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da s u 23-godišnjak, 25-godišnjak i 37-godišnjak, svi s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo krađe,

Naime, u subotu 20. srpnja 2019. godine oko 13 sati u Čakovcu, Ulici Stjepana Radića, iz samoposluge robom široke potrošnje ukrali su razne proizvode u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nakon što su natovarili kolica, kroz ulazna vrata izašli su iz trgovine.

Osumnjičeni 25-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se protiv ostalih osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave u redovnom postupku.

INFORMACIJE

  1. Najava akcije „Alkohol i brzina“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 31. kolovoza 2019. godine od 18 do 24 sata provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol i brzina“.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisne i/ili neprilagođene brzine, kao i na suzbijanje svih oblika grubog kršenja prometne discipline.

Ujedno, tijekom akcije utvrđivat će se prometni prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  1. Provedena akcija „Poštujte znak pristupačnosti”

Početkom kolovoza ove godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su aktivnosti iz akcije „Poštujte znak pristupačnosti!“.

Akcija je prvenstveno bila usmjerena na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje reguliraju nepropisno parkiranje, posebice na parkirnim mjestima koja su isključivo namijenjena osobama s posebnim potrebama.

Više na poveznici.

  1. Policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće boravio u radnom posjetu u susjednoj Mađarskoj

Početkom kolovoza ove godine policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće, Branko Gregorinčić boravio je u radnom posjetu Policijskoj upravi Zala (Mađarska). Radilo se o razmjeni policijskih službenika susjednih država povodom turističke sezone. Poznato je da tijekom ljetnih mjeseci mađarski policijski službenici pomažu hrvatskim kolegama u većim turističkim mjestima na jadranskoj obali. Ovaj put uloge su se zamijenile te je policijski službenik iz najsjevernije policijske postaje u Republici Hrvatskoj gostovao kod mađarskih kolega.

Više na poveznici.

  1. Poziv na tematsku konferenciju za medije

U ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine u 10:30 sati na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave međimurske, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave međimurske, Alenka Hošnjak predstavit će aktivnosti iz preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, koja će se tijekom rujna i listopada provoditi na području Međimurske županije, odnosno cijele Republike Hrvatske.

U cilju što kvalitetnijeg prezentiranja i upoznavanja cjelokupne javnosti s aktivnostima iz nacionalne preventivne akcije pozivamo vas da se odazovete ovoj konferenciji.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*