Međimurje Press
Policija

Alkohol uzrok prometne nesreće

Srijeda, 24. lipnja 2020. godine 

PROMETNE NESREĆE / PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Čakovec – pod utjecajem alkohola od 2,28 promila 51-godišnji vozač osobnog automobila prouzrokovao prometnu nesreću

Jučer, 24. lipnja 2020. godine nešto poslije 13 sati u Čakovcu na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice, Športske ulice i Ulice dr. Ivana Novaka, dogodila se prometna nesreća.

Pedeset i jednogodišnji vozač osobnog automobila, njemačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, upravljao je kolnikom Zrinsko–frankopanske ulice. Nailaskom na spomenuto semaforizirano raskrižje, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa, zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je neposredno ispred u istoj prometnoj traci zbog upaljenog crvenog svijetla bio zaustavljen 42-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 51-godišnji vozač zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 11.500 kuna. Uz novčanu kaznu izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

INFORMACIJA

Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom“ 

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu primjetno je kako još uvijek određeni broj sudionika nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Takvim nepromišljenim i protupropisnim postupcima ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti za osobe s invaliditetom i čine prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (predviđena novčana kazna u iznosu od 700 kuna).

Stoga, kontakt policajci Policijske postaje Mursko Središće u ponedjeljak (29. lipnja) i utorak (30. lipnja)  od 9 do 13 sati na području Murskog Središća, Podturna, Štrigove i Svetog Martina na Muri provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom“.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest svih sudionika o potrebi poštivanja propisa koji osobama s invaliditetom osiguravaju slobodno parkirno mjesto, tj. lakše i sigurnije kretanje.

Pozivamo sve predstavnike medije da poprate navedenu preventivno-represivnu akciju.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja