medjimurjepress@gmail.com

Angažmani policije tijekom vikenda

dane vikenda 13., 14. i 15. rujna 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam teških krađa i 11 krađa, od čega je u dvije krađe nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u devet preostalih krađa nastala šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo provalu u kuću u Čakovcu te krađu suncobrana u Štefancu.

U petak, 13. rujna 2019. godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 66-godišnjaka, odakle je ukrao ručni sat, nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći s 13. na 14. rujna 2019. godine (s petka na subotu) u Štefancu, Ulici braće Radića, s terase ugostiteljskog objekta, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu, nepoznati počinitelj ukrao je veći suncobrana.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Maloljetnik provalio u obiteljsku kuću i ukrao tri puške

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, osumnjičeni maloljetnik je početkom srpnja ove godine u Držimurcu, provalio u obiteljsku kuću te iz podrumskih prostorija ukrao tri puške i nekoliko stotina komada pripadajućeg streljiva, sve vlasništvo 34-godišnjaka. Ujedno, iz spavače sobe ukrao je dvije bankovne kartice i raznu dokumentaciju za kuću, vlasništvo 73-godišnjaka.

Tijekom istraživanja pretražene su prostorije obiteljske kuće u Piškorovcu, a koje koristi 38-godišnjak te su tom prilikom pronađene dvije ukradene puške te dio ukradenog streljiva.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno dvije prometne nesreće i to prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvoje vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila, i to u koncentraciji od 1,38 promila. Alkoholizirani vozač skrivio je prometnu nesreću u subotu, 14. rujna 2019. godine oko 18 sati i 30 minuta u Murskom Središću, na Trgu bana Josipa Jelačića.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI / POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

U razmaku od nekoliko sati izbila dva požara na groblju u Hodošanu

U petak, 13. rujna 2019. godine oko 16 sati i 30 minuta na mjesnom groblju u Hodošanu, Grobljanskoj ulici, izbio je požar. U požaru je izgorjelo 16 čempresa visine oko 3 metra te je pritom oštećena ograda groblja i pet nadgrobnih spomenika.

Očevidom na mjestu događaja uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske, utvrđeno je da je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom.

Istog dana u 20 sati i 15 minuta Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske, ponovno je zaprimio dojavu o požaru na groblju u Hodošanu.

Novi požar izbio je nedaleko prethodne lokacije te je u njemu izgorjelo 30 čempresa visine od 2,5 do 3 metra uz oštećenje ograde i 13 nadgrobnih spomenika.

Oba požara ugasili su pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Visina materijalne štete za sada nije poznata.

Očevidom je utvrđeno kako je i ovaj požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnijom.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

Mobilni tim Policijske uprave međimurske u noći sa 14. na 15. rujna 2019. godine (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati, proveo je akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

– osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to motornim vozilima:

do 0,50 promila – jedan prekršaj,

od 0,50 do 1 promila – jedan prekršaj

od 1 do 1,50 promila – jedan prekršaj,

iznad 1,50 promila – četiri prekršaja,

te jedan prekršaj upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola,

– dva prekršaja upravljanja motornim vozilom u vrijeme zabrane ili za vrijeme dok je vozaču oduzeta vozačka dozvola,

– jedan prekršaj upravljanja vozilom za koje je istekao rok važenja prometne dozvole za više od 15 dana,

– jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala na vozilu i

– dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,66 promila utvrđena je u nedjelju, 15. rujna 2019. godine u 2 sata i 20 minuta u Čakovcu, Ulici Franje Punčeca, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila.

PREKRŠAJI U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta

U nedjelju, 15. rujna 2019. godine u 2 sata i 20 minuta u Čakovcu, Ulici Franje Punčeca u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaustavili su „Hyundai“, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak s područja općine Belica.

Nadzorom je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,66 promila i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja opisanih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Općinski sud u Čakovec, Prekršajni odjel. Nakon što dežurni sudac ispitao 27-godišnjeg vozača odredio mu je zadržavanje do 15 dana te je predan u Zatvor u Varaždinu.

(r.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*