medjimurjepress@gmail.com

Bijeg s mjesta prometne nesreće

Četvrtak, 6. lipnja 2019. godine

BIJEG S MJESTA DOGAĐAJA PROMETNE NESREĆE

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja i konzumirao alkoholna pića

Jučer, 6. lipnja 2019. godine oko 18 sati u Prekopi dogodila se prometna nesreća u kojoj je 39-godišnji vozač Citeroena Berlingo, čakovečkih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine u desnom zavoju sišao vozilom izvan kolnika te prednjim dijelom udario u metalnu dvorišnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Policijski službenici alkotestiranjem vozača utvrdili su da je nakon nesreće, a prije nego je nad njim obavljeno ispitivanje, konzumirao alkoholna pića.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja vozač je prekršajno sankcioniram.

Upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama da od trenutka nastanka prometne nesreće pa dok se nad njima ne provede postupak ispitivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu, ne smiju uzimati alkoholna pića, droge ni lijekove koji mogu utjecati na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.

Ujedno, ako je prometnom nesrećom nastala samo materijalna šteta, vozači moraju odmah ukloniti vozilo sa ceste radi daljeg nesmetanog protoka prometa (ako je moguće) te ako ne žele intervenciju policije, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke s drugim vozačem. Nadalje, ako na mjestu nesreće nema vlasnika vozila, odnosno vlasnika neke druge oštećene stvari, npr. ograde i slično, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti svoje podatke i podatke o vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

INFORMACIJA

Nepoštivanje privremene regulacije prometa

Obzirom da se u Čakovcu, Kalničkoj ulici izvode radovi na sanaciji nadvožnjaka, uspostavljena je privremena regulacije prometa. Promet je reguliran semaforima naizmjeničnim propuštanjem prometa jednim prometnim trakom.

Apeliramo na sve vozače koji se kreću svojim vozila tim dijelom grada da dosljedno poštuju prometne propise i pravila ponašanja u prometu, posebice svjetla na semaforima postavljenim na nadvožnjaku. Ujedno, da poštuju zapreke na kolniku pristupnim ulicama u Zagrebačkoj ulici i Ulici dr. Ivana Novaka, kojima se zabranjuje skretanje ulijevo prema nadvožnjaku.

Nadzorom prometa tijekom jučerašnjeg prijepodneva (6. lipnja 2019.) u Kalničkoj ulici, policijski službenici utvrdili su pet prekršaja nepoštivanja postavljene privremene regulacije prometa. Konkretno, radi se o kršenju odredbi članka 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz predviđenu novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna.

Policijski službenici će i nadalje u sklopu svojih redovnim poslova nadzirati odvijanje prometa u tom dijelu grada Čakovca.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*