medjimurjepress@gmail.com

Brao trešnje i smrtno stradao

Dani vikenda, 7., 8. i 9. lipnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa od čega tri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna. Teške krađe nisu evidentirane. Izdvajamo krađu mobitela u Pribislavcu:

U petak, 7. lipnja 2019. godine u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, odakle je potom ukrao dva mobitela.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

RAZBOJNIŠTVO – DOPUNA INFORMACIJE

Presreli dijete na ulici i iz ruke mu istrgnuli novac

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica hrvatskih državljana u dobi od 19, 20 i 22 godine sa šireg područja grada Čakovca, počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u srijedu, 22. svibnja 2019. godine oko 18:30 sati u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, presreli su dijete koje je krenulo u trgovinu te ga zatražili da im preda novac. Pošto im je odbilo dati novac, ošamarili su ga nekoliko puta, a potom mu iz ruke istrgnuli novčanicu u iznosu od 200 kuna. Nakon toga gurnuli su mu u ruke stari mobitel i pobjegli s mjesta događaja.

Dijete u događaju nije ozlijeđeno.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NESRETNI SLUČAJ

Brao trešnje i smrtno stradao

U nedjelju, 9. lipnja 2019. godine oko 12:30 sati u Draškovcu, Ulici Josipa Slavenskog, 54-godišnjak je na dvorišnu ogradu ispod trešnje prislonio drvene ljestve dužine 3 metra. Prilikom penjanja poskliznuo se i pao. Uslijed siline udarca glavom o tlo, 54-godišnjak je nažalost na mjestu događaja preminuo.

Mrtvozorničkim pregledom utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed prijeloma vratne kralježnice te je izdana dozvola za ukop.

O događaju podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PADOVI

Gurajući bicikl pod utjecajem alkohola (2,03 promila) pao i teško se ozlijedio

U nedjelju, 9. lipnja 2019. godine oko 22:30 sati u Novakovcu, 66-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, gurao bicikl Školskom ulicom. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i pao na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju zbog teške ozlijede glave.

O događaju podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća od čega četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, dok je u jednoj nesreći nastala materijalna šteta. U nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 23-godišnji motociklist i 56-godišnji vozač osobnog automobila, dok ozlijede 29-godišnjeg vozača osobnog automobila i 19-godišnje biciklistice za sada nisu okvalificirane.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri prometne nesreće,

– nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila, i to u koncentraciji od 2,34 promila. Alkoholizirani vozač u petak, 7. lipnja 2019. godine oko 23:45 sati na ulazu u Mačkovec iz smjera Šenkovca (raskrižje), prouzrokovao je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*