Međimurje Press
Policija

Čak 35 prekršaja međimurskih vozača za “Martinje”!

Srijeda, 11. studenoga 2020. godine

PRONALAZAK LEŠA / POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

Nastavak očevida u Gornjem Koncovčaku

Kako smo jučer izvijestili,11. studenoga 2020. godine oko 11 sati u Gornjem Koncovčaku, došlo je do požara Toyote Yaris, čakovečkih registarskih oznaka.

Požar su ugasili pripadnici JVP-e Čakovec i DVD-a Sveti Martin na Muri, koji su nakon dojave pristigli na mjesto događaja.

Nakon što je požar ugašen, u unutrašnjosti izgorjelog automobila pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate osobe.

Na mjestu događaja u kasnim poslijepodnevnim satima (11. studenoga) započet je očevid, koji je prekinuti te će se uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, nastaviti tijekom današnjeg (12. studenoga) prijepodneva.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Trideset trogodišnji vozač upravljao Audijem pod utjecajem alkohola od 2,06 promila

Jučer, 11. studenoga 2020. godine u 20 sati i 8 minuta u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, provodeći represivno-preventivne aktivnosti povodom “Martinja”, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Audi A3, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji vozač.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Kako su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će alkoholizirani vozač nastaviti upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Ujedno, nadzorom je utvrđeno kako 33-godišnjak kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu, a koje bi na zahtjev predočio policijskom službeniku.

Okrivljenom 33-godišnjaku s područja grada Murskog Središća, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici, izdani su prekršajni nalozi u kojima je izrečena ukupna novčana kazna od 11.900 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prometnim prekršajima 33-godišnjaku će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati šest negativnih bodova. 

INFORMACIJA

Rezultati pojačanih aktivnosti povodom „Martinja“

U razdoblju od 6. do 8. studenoga 2020. godine policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodili su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa povodom „Martinja“.

Tijekom poduzimanja pojačanih aktivnosti utvrđeno je ukupno 35 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

11 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 promila – dva prekršaja,

– do 0,5 do 1 promila – sedam prekršaja,

– od 1 do 1,5 promila – dva prekršaja,

– prekršaj odbijanja liječničkog pregleda radi utvrđivanja prisutnosti droga;

– šest prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – četiri prekršaja;

– od 20 do 30 km/h veća od dopuštene – dva prekršaja;

– tri prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja;

– dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje;

– dva prekršaja isteka važenja prometne dozvole više od 15 dana;

– prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja;

– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje;

– osam tzv. ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,26 promila utvrđena je u nedjelju, 8. studenoga u 22 sata i 50 minuta u Pribislavcu, Ulici Marina Držića, kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, krapinskih registarskih oznaka.

/Radovan Gačal/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja