Međimurje Press
Policija

Čakovečki policajci uspješno razriješili kazneno djelo teške krađe počinjene prije 14 godina

Otkriven počinitelj provale u Učenički dom iz 2009. godine

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je muškarac rođen 1992. godine s područja grada Koprivnice (u trenutku počinjena kaznenog djela stariji maloljetnik), počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako je krajem svibnja 2009. godine u Čakovcu, Športskoj ulici, provalio u Učenički dom te iz radionice ukrao računalo. Materijalna šteta procijenjena je na oko 450 eura.

Prema osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Policajci iz Murskog Središća otkrili počinitelje provala u Leskovcu i Vukanovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 43-godišnjak i 21-godišnjak, obojica s područja grada Murskog Središća, počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, sumnja se kako su krajem rujna prošle godine u prijepodnevnim satima u Leskovcu, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 66-godišnjakinje, odakle su ukrali nakit, novac, osobne dokumente i bankovne kartice. Materijalna šteta procijenjena je na oko 8.500 eura.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 21-godišnjak i 18-godišnjak, obojica s područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe. Sumnja se kako su početkom prosinca prošle godine u Vukanovcu, pokušali provaliti u obiteljsku kuću, vlasništvo 53-godišnjakinje, ali u tome nisu uspjeli. Nakon toga provalili su u obližnji gospodarski objekt, odakle su ukrali razni alat i druge predmete. Materijalna šteta procijenjena je na oko 1.500 eura.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja