Četiri maloljetnika i 20-godišnjak tukli muškarca u Perivoju Zrinski

DOPUNA INFORMACIJE ZA OSOBITO TEŠKU TJELESNU OZLJEDU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnjak i četvero maloljetnika počinili kazneno djelo „osobito teška tjelesna ozljeda“.

Naime, u srijedu, 27. srpnja oko 13 sati u čakovečkom Perivoju Zrinskih,  prema prethodnom dogovoru, osumnjičeni su se najprije verbalno sukobili s 45-godišnjakom, a potom su ga rukama i nogama izudarali po tijelu te mu pritom nanijeli osobito teške tjelesne ozlijede (doveden u opasnost život ozlijeđenog). Oštećeni je u park došao prema dogovoru s jednom od osumnjičenih osoba.

Protiv 20-godišnjaka te prema maloljetnim osumnjičenicima podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNA NESREĆA

U subotu, 30. srpnja oko 22 sata u Nedelišću na raskršću Varaždinske i Ulice Martina Viljevca dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist. Vozač Fiata Bravo, čakovečkih registarskih oznaka ulaskom u spomenuto raskršće nije poštivao prednost prolaska zbog čega je u prednji bočni dio njegovog automobila, motociklom naletio 47-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja Yamahe i pada vozača na prednji dio automobila te potom na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći motociklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv 23-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Između 25. i 28. srpnja u Murskom Središću, u području uz rijeku Muru, zvanom „Zver“ izbio je požar na drvenoj vikendici, vlasništvo 52-godišnjaka. U požaru je vikendica u potpunosti izgorjela, dok se materijalna šteta procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Očevidom u kojem je sudjelovao i inspektor zaštite od požara PU međimurske utvrđeno je kako je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom (tehnički uzrok i prirodna pojava isključeni kao uzrok požara).

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

 

INFORMACIJA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Teške ozljede zadobio je motociklist rođen 1969., dok je lakše ozlijeđena pješakinja rođena 1968. godine.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisno skretanje, jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila. Pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,74 promila, prouzrokovao je u Čakovcu prometnu nesreću s nastalom  materijalnom štetom.

(r.g.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*