medjimurjepress@gmail.com

Četiri prometne nesreće osam ozlijeđenih

Ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine

TEŠKA KRAĐA

Iz obiteljske kuće ukraden novac i nakit

Jučer, 20. svibnja 2019. godine u jutarnjim satima u Gardinovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije obiteljske kuće, odakle je ukrao novac i nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

U četiri prometne nesreće ozlijeđeno sedam osoba

Tijekom proteklih 24 sata na međimurskim prometnicama dogodile su četiri prometne nesreće u kojima je ozlijeđeno sedam sudionika.

U prometnoj nesreći koja se dogodila nešto prije 9 sati u Nedelišću, Ulici maršala Tita, ozlijeđena je 68-godišnja pješakinja. Oko 11:30 sati na županijskoj cesti između Sivice i Podturna dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila. Dvojica vozača, 66-godišnjak i 21-godišnjak te 22-godišnja putnica iz jednog od automobila vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezeni su u čakovečku bolnicu. U poslijepodnevnim satima na državnoj cesti broj 3 između Nedelišća i Pušćina dogodila se prometna nesreća između kombi vozila i osobnog automobila. Ozlijeđena 34-godišnja vozačica i 44-godišnji vozač vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezeni su u čakovečku bolnicu. Posljednja nesreća dogodila se jutros (21. svibnja 2019.), nešto prije 8 sati, kada je u Nedelišću, Varaždinskoj ulici 66-godišnji vozač kombija, varaždinskih registarskih oznaka, retrovizorom udario u 64-godišnjeg biciklistu koji se kretao biciklističkom stazom. Uslijed siline udara biciklist je srušen na kolnik te je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Vozač kombija udaljio se s mjesta prometne nesreće bez da je sačekao dolazak policije, odnosno nije pružio pomoć unesrećenom, ali je brzom reakcijom policijskih službenika pronađen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Svi unesrećeni u jučerašnjim (20. svibnja 2019.) nesrećama lakše su ozlijeđeni, dok težina ozljeda 64-godišnjeg bicikliste za sada nije poznata.

S obzirom na veliki broj ozlijeđenih osoba u opisanim prometnim nesrećama, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja vozila trenutnoj prometnoj situaciji, osobinama prometnice te svakako da s budnom pažnjom upravljaju svojim vozilima kako bi izbjegli neželjene posljedice, odnosno stradavanje u prometu.

INFORMACIJA

Posjet učenika Osnovne škole Domašinec Policijskoj upravi međimurskoj

U sklopu nastave prirode i društva i sadržaja vezanih uz promet, Policijsku upravu međimursku u ponedjeljak, 20. svibnja posjetilo je 30-tak učenika polaznika drugih razreda Osnovne škole Domašinec.

Dobrodošlicu mladim gostima i njihovim učiteljicama zaželjela je policijska službenica za odnose s javnošću Danijela Turk te ih kroz šetnju prostorijama zgrade policijske uprave upoznala s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Policijska uprava međimurska – Ured načelnika

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*