Četverociklom u zid

Dani vikenda, 8., 9. i 10. veljače 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provala u vozilo

U petak, 8. veljače oko podneva, u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, kod groblja, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil te ukrao torbicu sa novcem, osobnim dokumentima, bankovnom karticom i drugim predmetima.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Provala u spremište

Između 2. i 9. veljače u Vulariji, predjelu zvanom „Kalapinđa“ nepoznati počinitelj je provalio u spremište te ukrao raznu električarsku opremu i metalne plugove.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Teže ozlijeđena pješakinja-dopuna informacije

U petak, 8. veljače, od Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za 19-godišnju pješakinju sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri, iz koje je razvidno da je zadobila teške tjelesne ozljede.

Naime, prošli petak, 1. veljače oko 6,35 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, 58-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Pribislavec, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake. Zbog toga je vozilom udarila u tijelo 19-godišnje pješakinje, a koja je započela prelaziti kolnik Vukovarske ulice. Uslijed udara pješakinja je podignuta na vozilo nakon čega je preko istog pala na kolnik.

Vozilom hitne pomoći pješakinja je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec.

Protiv 58-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

Četverociklom u zid

U nedjelju, 10. veljače oko 15,40 sati u Murskom Središću, Tekstilnoj ulici, vozač neregistriranog četverocikla, 40-godišnjak s područja grada Murskog Središća, upravljajući kad je u krvi imao 2,59 g/kg alkohola, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je na ravnom dijelu ceste sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u zid.

Vozač za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne pomoći je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno nakon čega će se nadopuniti događaj.

POŽARI

Zapalio se prostor iza kamina u obiteljskoj kući

U petak, 8. veljače oko 21 sat u Svetoj Mariji, Ulici Rade Končara, u obiteljskoj kući, dnevnom boravku zapalio se prostor iza kamina. U požaru su nagorjele drvene grede.

Vlasnik se nije mogao izjasniti o visini materijalne štete.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Svete Marije.

U subotu, 9. veljače u jutarnjim satima proveden je očevid na mjestu požara u prisustvu inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske te je utvrđeno da je uzrok požara prijenos topline sa spojne metalne dimovodne cijevi kamina na drvenu konstrukciju zida.

O događaju se će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

 1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su lake tjelesne ozlijede zadobili 21-godišnji vozač bicikla s područja općine Goričan u subotu, 9. veljače oko 12,20 sati u Goričanu, Murskoj ulici te vozač motocikla 38-godišnjak s područja općine Strahoninca u subotu, 9. veljače oko 21,15 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. veljače oko 15,40 sati u Murskom Središću, Tekstilnoj ulici u kojoj je sudjelovao vozač četverocikla 40-godišnjak s područja grada Murskog Središća, gdje će se ozljede naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

 • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

 • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

 • nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača četverocikla u koncentraciji od 2,59 g/kg.

 1. Provedena akcija „Alkohol“

Tijekom noći s 9. na 10. veljače od 23 do 5 sati Mobilni tim Policijske uprave međimurske proveo je operativnu akciju „Alkohol“. Akcija je provedena u cilju smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

 • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,

 • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – pet prekršaja,

 • iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj

– jedan ostali prekršaj

Prometne nesreće nisu evidentirane, kao niti počinitelji prometnih prekršaja u povratu.

 1. Najava obilježavanja obljetnice pogibije Željka Murka

U utorak, 12. veljače prigodnim programom obilježiti će se 16. godišnjica tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka.

U sklopu obilježavanja, u petak, 15. veljače s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske održati „Memorijalni malonogometni turnir Željko Murk“.

Nakon toga će se u subotu, 16. veljače s početkom u 10 sati kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu održati „Memorijalna utrka Željko Murk“.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 16. GODIŠNJICE POGIBIJE ŽELJKA MURKA

UTORAK, 12. veljače 2019. godine

 • 8.00 sati – polaganje vijenca i paljenje svijeća na mjestu pogibije – predstavnici Postaje prometne policije Čakovec

– 11.00 sati polaganje vijenca na čakovečkom groblju

– delegacija Policijske uprave međimurske, delegacije Grada Čakovca, Županije Međimurske, Mjesnog odbora Mihovljan, UDVDR RH-e i DVD-a Mihovljan

 • 11.15 sati – polaganje vijenca uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu

 • 11.20 sati – komemorativni skup u Društvenom domu Mihovljan, u prisustvu uzvanika i članova obitelji pokojnog Željka Murka.

PETAK, 15. veljače 2019. godine

 • 11.00 sati – „Memorijalni malonogometni turnir Željko Murk“, u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske – u organizaciji PU međimurske, IPA-e Međimurje – Čakovec, Grad Čakovec i Mjesni odbor Mihovljan

SUBOTA, 16. veljače 2019. godine

 • 10.00 sati – „Memorijalna utrka Željko Murk“, kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu – u organizaciji PU međimurske, IPA-e Međimurje – Čakovec, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje – Čakovec

 • Pozivamo medije na obljetnicu pogibije te ostala događanja kako bi dostojno obilježili spomen na našeg policijskog službenika.

Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*