Međimurje Press
Policija

Dani vikenda Pu međimurske

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda su evidentirane tri teške krađe te sedam krađa. U jednoj krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u šest krađa šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe i krađu

1) Između 1. i 15. svibnja u Leskovcu, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, no za sada nije poznato što je ukradeno.

Materijalna šteta procijenit će se naknadno.

2) U subotu, 15. svibnja u poslijepodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit, novac, PVC ambalažu, optiku za oružje i parfem.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

3) U subotu, 15. svibnja u poslijepodnevnim satima u Belici, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je iz nezaključane garaže ukrao dva bicikla.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Brzim postupanjem policijskim službenika uhvaćen je dvojac, 53 i 20-godišnjak s područja općine Pribislavec od kojih su bicikli oduzeti i vraćeni vlasniku.

4) U subotu, 15. svibnja u večernjim satima u Čakovcu, Ulici Augusta Cesarca, zatečeni su 23, 22 i 20-godišnjaci s područja općine Pribislavec s plastičnom ambalažom i bocama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac ranije provalio u spremište tvrtke u Čakovcu, Cvjetnoj ulici i ukrao tu ambalažu. Ambalaža je oduzeta i vraćena vlasniku.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Pod utjecajem alkohola uzrokovao nesreću

1) U subotu, 15. svibnja 2021. godine oko 22,25 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, mladi vozač 22-godišnji s područja grada Čakovca, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao alkohola od 1,80 g/kg, kojom prilikom je u zavoju, kada je preglednost ceste nedovoljna, obavljao pretjecanje osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istome smjeru upravljao 45-godišnjak s područja općine Sveti Martin na Muri.

Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 28-godišnjakinja s područja općine Donja Dubrava. U nastavku kretanja je vozilom udario u automobil 45-godišnjaka. Nakon udara vozilo 28-godišnjakinje je sišlo van kolnika i prevrnulo se na krov, dok je osobni automobil 22-godišnjaka u nastavku kretanja sišao izvan kolnika i udario u cestovni jarak.

Vozači 22-godišnjak i 28-godišnjakinja te putnica iz njenog vozila 54-godišnjakinja s područja općine Donje Dubrave su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje će se po utvrđivanju ozljeda kvalificirati događaj.

Čakovec – u prometnoj nesreći ozlijeđen vozač osobnog automobila

2) U nedjelju, 16. svibnja 2021. godine, oko 19,50 sati u Čakovcu, u Ulici Otokara Keršovanija, kod raskrižja s kružnim tokom prometa dogodila se prometna nesreća gdje 38-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljala vozilom pod utjecajem alkohola u količini do 1,76 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka kojim je na kolniku bio zaustavljen 39-godišnji vozač. Od siline udara njegovo vozilo odbačeno je naprijed gdje je udarilo u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred bio zaustavljen 75-godišnji vozač. Vozilo kojim je upravljala 38-godišnjakinja u nastavku kretanja također je udarilo u vozilo kojim je upravljao 75-godišnji vozač.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 39-godišnji vozač gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Vozačica je uhićena i dovedena u policijsku postaju te smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Protiv nje pokrenut je prekršajni postupak.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su lake tjelesne ozlijede zadobile dvije vozačice bicikla i vozač osobnog automobila te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, od čega se u dvije prometne nesreće čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

nepoštivanje prednost – jedna prometna nesreća,

nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

greške pješaka – jedna prometna nesreća,

ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 22-godišnjaka s područja grada Čakovca u koncentraciji od 1,80 g/kg alkohola u prometnoj nesreći s materijalnom štetom u kojoj će se ozljede naknado okvalificirati, koja se dogodila u subotu, 15. svibnja oko 22,25 sati u Selnici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja