Međimurje Press
Policija

Dani vikenda u izvješću Pu međimurske!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe te sedam krađa. Izdvajamo krađe u Čakovcu i Orehovici. 

U Čakovcu iz ugostiteljskog objekta ukradene torbice

U nedjelju, 4. prosinca 2022. u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, iz ugostiteljskog objekta u Cvjetnoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je dvije ženske torbice, vlasništvo 25-godišnjakinje i 32-godišnjakinje. U torbicama se nalazio novac, osobni dokumenti, mobitel i dr. predmeti.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Iz ugostiteljskog objekta u Orehovici ukradena razna alkoholna pića

U noći sa subote na nedjelju (3./4. prosinca 2022.) u Orehovici, nepoznati počinitelj iz ugostiteljskog objekta Ulici Antuna Gustava Matoša, vlasništvo poduzeća iz Male Subotice, ukrao je razna alkoholnih pića.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuće kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok se za jednu prometnu nesreću očekuje kvalifikacije ozljeda sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.       

PROMETNE NESREĆE

Na pješačkom prijelazu osobnim automobilom naletio na maloljetnog pješaka 

U petak, 2. prosinca 2022. godine nešto poslije 6 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen maloljetni pješak.

Vozač rođen 1962. godine, upravljao je VW Polom, čakovečkih registarskih oznaka kolnikom ulice spomenutog naselja te se tom prilikom obilježenom pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješaka koji je već stupio na pješački prijelaz. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom automobila udario je u tijelo maloljetnog pješaka, koji je prelazio kolnik ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon udara došlo je do pada pješaka na nogostup.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljede naknadno okvalificirati.

Upozoravamo vozače da su prilikom nailaska na obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe, dužni upravljati sigurnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake, odnosno tako da mogu zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Dodatna obazrivost i povećana pažnja vozača nužna je u uvjetima smanjene vidljivosti, posebice u jutarnjim i večernjim satima te kada su nastupili loši vremenski uvjeti (kiša, magla, snijeg …).

Ujedno, upozoravamo pješake da su dužni prije stupanja na prethodno opisane pješačke prijelaze, obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju.     

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Požar vikendice nedaleko Donjeg Vidovca

U petak, 2. prosinca 2022. godine oko 18 sati u poljskom predjelu zvanom “Mečje”, nedaleko Donjeg Vidovca, izbio je požar vikendice, vlasništvo 57-godišnjaka.

U požaru je izgorjela unutrašnjost vikendice, krovište te je nagorio krov terase. Požar su ugasili pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sutradan, 3. prosinca u prijepodnevnim satima na mjestu događaja obavljen je očevid uz prisustvo protupožarne inspektorice. Očevidom je utvrđeno da se kao uzrok požara isključuju tehnički uzrok i prirodna pojava, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti.

Materijalna šteta procijenjena je na više desetaka tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju. 

INFORMACIJA

Policajci Policijske postaje Prelog službenim čamcem obišli rijeku Dravu

U cilju sprječavanja kaznenih djela protuzakonitog ribolova i drugih protupravnih ponašanja u nedjelju, 4. prosinca 2022. godine u vremenu od 11 do 16 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog Dario Ratkajec i Spomenko Gojsek izvršili su plovidbu rijekom Dravom na relaciji Izletište „Marina“ kod Preloga do mosta Otok – Hrženica, derivacijskog kanala do jezera HE Čakovec te jezera HE „Dubrava“.

Cilj plovidbe bio je zatjecanje osoba u protuzakonitom lovu i ribolovu, pronalazak postavljenih mreža i drugih nedozvoljenih sredstava za ribolov, kao i pregled registracije plovila i osposobljenosti osoba koje ih upravljaju.

Za vrijeme plovidbe nisu zatečene osobe u vršenju prekršaja i kaznenih djela, kao ni mreže ili druga nedozvoljena sredstva.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja