Međimurje Press
Policija

Dani vikenda uz Pu međimursku

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda su evidentirane tri teške krađe i pet krađa. U tri krađe je nastala materijalna šteta manja od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta veća od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe i krađe 

1) U razdoblju od 30. svibnja do 4. lipnja u Paragu, nepoznati počinitelj je provalio u kontejner za društvene sadržaje, no nije ništa ukrao.Materijalna šteta procijenit će se naknadno.

2) Između 2. i 4. lipnja u polju zvanom „Lipovka“ kraj Belice nepoznati počinitelj  je s pumpe za navodnjavanje ukrao hladnjak.Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. 

3) U razdoblju od 3. i 5. lipnja u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću, no iz prostorija nije ništa ukrao. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. 

4) Noću, s 4. na 5. lipnja u Donjoj Dubravi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju ukućana te iz otključane kuće ukrao nakit. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. 

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Šenkovec – vožnja na nepropisnoj udaljenosti

U petak, 4. lipnja 2021. godine oko 19,30 sati u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, dogodila se prometna nesreća u kojoj maloljetnik, „mladi vozač“ motocikla čakovečkih registarskih oznaka nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred u istom smjeru upravljao 62-godišnji vozač osobnog, a koji je neposredno prije vozilom usporavao zbog nailaska na kolonu vozila.

Uslijed udara došlo je do prevrtanja vozača i motocikla na kolnik.

Vozilom hitne pomoći vozač motocikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Protiv vozača motocikla podnijet će se Optužni prijedlog.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

Evidentirane četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila vozačica osobnog automobila, dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i jedna prometna nesreća za koju se čeka kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

Nenad Risek

 

                                                                                                     

                                                                                               

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja