Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za četvrtak 27. travnja 2023.

Dvojac upao u kuću starije žene i ukrao vrijednosti

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 5.JPG

Zaprimljena je kaznena prijava te policija poduzima intenzivne mjere traganja za počiniteljima

Foto: Ilustracija

Tijekom noći s 26. na 27. travnja 2023. godine u Sivici, dvojica nepoznatih počinitelja izvršili su kazneno djelo razbojništvo nad 80-godišnjakinjom.

Nakon što im je žena otvorila vrata odgurali su je u sobu i bacili na pod. Jedan od počinitelja joj je ograničio kretanje, dok je drugi tražio novac i druge vrijedne predmete.

Iz kuće su ukrali razne predmete u vrijednosti od nekoliko stotina eura,  nakon čega su se udaljili.

Prilikom događaja žena je zadobila lakše ozljede.

Kontakt policajci Policijske postaje Prelog na sportskim igrama učenika Osnovne škole Donji Kraljevec u Hodošanu

Po završetku svih preventivnih aktivnosti svaki učenik i nastavnik su na dar primili reflektirajuću trakicu – privjesak, a koje su pribavljene iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije

Dana 27. travnja 2023. godine u jutarnjim satima u Hodošanu povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, a temeljem dobre suradnje i poziva Zaštitarsko-ekološke udruge „Prode“ Hodošan, kontakt policajci Policijske postaje Prelog, proveli su razne preventivne aktivnosti s učenicima nižih razreda Osnovne škole Donji Kraljevec.

Kontakt policajci uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije u Ulici braće Radić u Hodošanu, uspostavili su informativni punkt policije, kojom prilikom su učenicima i razrednim nastavnicima nižih razreda škole prezentirali mnoge preventivne aktivnosti policije, a posebice preventivne projekte Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“ i nacionalnu preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, s posebnim naglaskom da djeca u slučaju pronalaska odbačenih minsko eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva ista nikako ne diraju, već da o pronalasku takvih sredstava obavijeste policiju i roditelje. Kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti prezentirane su i korištene brošure „Zajedno do veće sigurnosti“, brošure modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, „Biciklisti pažnja“ i drugo.

Ujedno je svim prisutnim učenicima održano kraće predavanje na temu sigurnog kretanja u prometu, gdje su djeca informirana i educirana o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu nošenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige.

Preventivna akcija „Vozači bicikla, mopeda i motocikla oprez!“

Građane se educiralo o važnostima poštivanja prometnih propisa i mogućim opasnostima u prometu na cestama koji upravljaju biciklima, mopedima i motociklima

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine u vremenu od 11 do 14,30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivnu akciju „Vozači bicikla, mopeda i motocikla oprez!“.

Akcija je bila provedena u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, u Nedelišću, Varaždinskoj ulici i  Pribislavcu, Ulici braće Radić.

Usmjerena je bila prema svima sudionicima u prometu, posebice prema vozačima bicikla, mopeda i motocikla, a odnosila se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te edukacijom istih, postignu učinci generalne prevencije te postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal (reflektirajući prsluci).

Najava akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa “

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 1.jpg

Ova akcija usklađena je sa akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 08. do 14. svibnja 2023. godine, sve policijske postaje Policijkse uprave međimurske uključene u akciju kroz redovnu službu pojačano će provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa.

Dana 10. svibnja 2023. godine, u vremenu od 9 do 13 sati provesti će se ciljana akcija u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja