Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za dane produljenog vikenda od 28. travnja do 1. svibnja 2023.

Prometna nesreća u Čakovcu zbog oduzimanja prednosti prolaska

Slika /2023/Prometna nesreća 28042023.JPG

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede utvrditi naknadno i prema tome kvalificirati događaj

U petak, 28. travnja 2023.godine oko 21,30 sati u Čakovcu, na raskrižju Športske, Vukovarske i Ulice Jakova Gotovca, dogodila se prometna nesreća, gdje je vozač 19-godišnji vozač s područja općine Nedelišće upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka Športskom ulicom, kojom prilikom je dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Vukovarskom ulicom upravljala 37-godišnjakinja s područja grada Čakovca.

Nakon udara osobni automobil koji je prouzročio prometnu nezgodu sišao je izvan kolnika, gdje je udario u stup javne rasvjete.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede utvrditi naknadno i prema tome kvalificirati događaj.

Razračunavanje u Kuršancu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo kod šumarka.JPG

Svi izgrednici su sankcionirani

U subotu, 29. travnja 2023 godine oko 18,30 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici došlo je do tučnjave između više osoba tako što je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,91 g/kg) zbog ranijih nesuglasica prišao 20-godišnjaku (0,88 g/kg) te ga kundakom automatske puške marke „Crvena zastava“ udario u gornji dio tijela.

Nakon udarca, u tučnjavu se uključio otac 20-godišnjaka, 47-godišnjak (1,22 g/kg) kao i obitelj sa strane 23-godišnjaka, maloljetnik, 41-godišnjak (1,36 g/kg) i 24-godišnjak kojom prilikom su se svi međusobno udarali rukama i nogama.

U događaju  je ozlijeđen 20-godišnjak koji je prevezen vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakove, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Mladić (23-godišnjak) i 41-godišnjak su uhićeni. Prilikom postupanja policijskih  službenika, 43-godišnjakinja (0,45 g/kg) je vrijeđala i omalovažavala policijskog službenika te je i ona uhićena.

Protiv svih sudionika slijedi optužni prijedlog po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv ženske osobe po članku 17. istog zakona.

Puška je oduzeta te se nastavljaju kriminalistička istraživanja u svezi kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom utvrđeno je da je  počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda na štetu 20-godišnjaka te slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Teške krađe i krađe kroz produljeni vikend

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 10.JPG

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i jedna krađa.

Izdvajamo tešku krađu u Turčišću.

Sa subote na nedjelju (s 29. na 30. travnja 2023. godine) u Turčišću na šljunčari, nepoznati počinitelj je nasilno otvorio vrata spremišta te ukrao novac i druge predmete. Materijalna šteta prema iznosi nekoliko stotina eura.

Prometne nesreće kroz vikend

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/IMG_7153.JPG

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno tri prometne nesreće, i to tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom od čega se u dvije prometne nesreće čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja