Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za ponedjeljak 18.rujna 2023.

Iz ugostiteljskog objekta u Svetom Martinu na Muri ukraden novac

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U noći s nedjelje na ponedjeljak (17./18. rujna 2023.) u Svetom Martinu na Muri, na Trgu sv. Martina, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt te ukrao novac.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladić osumnjičen za dvije krađe završio u pritvoru

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio dva kaznena djela krađe.

Naime, sumnja se kako je sredinom rujna ove godine u jutarnjim satima u Čakovcu, iz trgovina, u Zagrebačkoj ulici i Ulici Valenta Morandinija s prodajnih polica ukrao 30-tak raznih kozmetičkih proizvoda i različita pakiranja kave, ukupne vrijednosti 300 eura.

Budući da je osumnjičeni 21-godišnjak recidivist u počinjenju kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta, uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Najava provođenja ciljane akcije „Četiri ubojice u prometu“

U srijedu, 20. rujna 2023. godine od 9 do 13 sati sve policijske postaje Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskim upravama koprivničko-križevačkom i varaždinskom  provest će ciljanu akciju „Četiri ubojice u prometu“.

Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.

Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Nadalje se 20. rujna obilježava kao Dan bez poginulih u prometu. Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle smo godine zajedno uspjeli! – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja