Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za ponedjeljak, 27. veljače 2023.

Usprkos oduzetoj i ukinutoj vozačkoj dozvoli 39-godišnjakinja upravljala automobilom

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_8537.JPG

Vozačica će se kazniti novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.980 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci

Jučer, 27. veljače u 23:40 sati u Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 39-godišnju vozačicu koja je upravljala WV Golfom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozačice utvrđeno je da je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola  utvrđeno je da joj je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta pošto je u roku od dvije godine prikupila 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama okrivljenoj vozačici izdavanjem prekršajnih naloga izreći će se ukupna novčana kazna u iznosu od 1.980 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđeno 19 prometnih prekršaja

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_2961.JPG

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju (25./26. veljače 2023.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije utvrđeno je 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
    • od 0,5 do 1 g/kg – sedam prekršaja,
  • pet prekršaja nepropisne brzine kretanja i to:
    • prekršaj prekoračenja brzine kretanja u naselju do 10 km/h veće od dopuštene,
    • dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju 10-20 km/h veće od dopuštene,
    • dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veće od dopuštene,
  • prekršaj upravljanja u vrijeme kada je vozač isključen iz prometa,
  • prekršaj nepropisnog parkiranja vozila te
  • pet ostalih prekršaja.

U kotoripskoj osnovnoj školi održana interaktivna radionica “Slični, a različiti”

Učenicima petog razreda predstavljeni su poslovi kriminalističkog tehničara (pronalaženje, fiksiranje, tumačenje i operativno korištenje korisnih tragova za rasvjetljavanje kaznenih djela)

U ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine u sklopu pete komponente preventivnog projekta Policijske uprave međimurske “Imam izbor” za učenike 5. razreda Osnovne škole “Jože Horvata” u Kotoribi održana je interaktivna radionica “Slični, a različit”.

Radionicu je uz podršku policijskih službenika Ureda načelnika Policijske uprave međimurske održao policijski službenik Službe kriminalističke policije, Šergić Marinko.

Na njima prihvatljiv način, teorijski i praktično prezentirao je poslove kriminalističkog tehničara (načine pronalaženja, fiksiranja, tumačenja i operativnog korištenja korisnih tragova za rasvjetljavanje kaznenih djela). Primjenjujući metode i tehnike daktiloskopije dokazao im je kako su papilarne linije nešto što svakog od nas čini posebnim, jedinstvenim, „sličnim, a različitim“.

Učenici, zadivljeni avanturama filmskih CSI ekipa postavljali su mnoga pitanja, a policijski  službenik u maniri iskusnog znalca odgovorio je na njihova pitanja.

U praktičnom djelu radionice učenici su samostalno pomoću specijalnih prašaka i četkica, nevidljive otiske prstiju pretvarali u vidljive.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja