Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za ponedjeljak, 9. siječnja 2023.

U nesreći na radu teško ozlijeđen 49-godišnji komunalni djelatnik

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju

Jučer, 9. siječnja oko 8 sati na ulici u Dragoslavec Selu, prilikom prikupljanja komunalnog otpada ozlijeđen je 49-godišnji zaposlenik privatnog trgovačkog društva sa sjedištem u Oroslavlju.

Nesreća se dogodila kada je 49-godišnji djelatnik postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav  kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava. U tom trenutku njegov radni kolega, 35-godišnji djelatnik spomenutog trgovačkog društva, pritiskom na prekidač uključio je hidraulični sustav s namjerom podizanja i pražnjenja kante za komunalni otpad, uslijed čega je dio sustava zahvatio lijevu ruku 49-godišnjeg djelatnika te ga ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći na radu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i nadležni inspektorat zaštite na radu. Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja.

Zbog aktivacije alarma 30-godišnjak odustao od provale u trgovinu

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u subotu, 7. siječnja ove godine u ranim jutarnjim satima u Orehovici, Ulici Nikole Tesle, nasilno pokušao otvoriti ulazna klizna vrata trgovine mješovitom robom, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Malinskoj. Nakon aktivacije alarma, osumnjičeni je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja