Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za utorak, 10. siječnja 2023.

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara preloški policajci otkrili počinitelja

Osumnjičeni maloljetnik tijekom današnjeg dana predat će se pritvorskom nadzorniku uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Jučer, 10. siječnja nešto prije 14 sati u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj ušao je u gospodarski objekt te je na traktorskoj prikolici otvorenim plamenom zapalio balu slame i time namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela slama i drveni dijelovi prikolice. Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-e Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću, vlasništvo 47-godišnjaka.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja te je u konkretnom slučaju postojala opasnost od širenje požara na okolne objekte (ugrožavanje imovine većeg opsega).

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara policijski službenici Policijske postaje Prelog uhitili su mlađeg maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio opisano kazneno djelo te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Maloljetnik i 28-godišnjak osumnjičeni za krađu LED traka iz trgovine

Materijalna šteta procijenjena je na 720 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 28-godišnjak s područja općine Pribislavec i stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u nedjelju, 30. listopada 2022. godine oko 13 sati u Čakovcu, trgovini mješovitom robom u Zagrebačkoj ulici, s prodajnih polica ukrali 15 rasvjetnih LED traka. Dostavljenim odštetnim zahtjevom trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, materijalna šteta procijenjena je na 720 eura.

Protiv osumnjičenog 28-godišnjaka te prema osumnjičenom starijem maloljetniku, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Policijski kapelan, vlč. Vidaček blagoslovio djelatnike i službene prostorije Policijske uprave međimurske

Kapelan i načelnik svima su poželjeli svako dobro u 2023. godini uz obilje zdravlja, mira, blagostanja i poslovnih uspjeha

Danas, 11. siječnja 2023. godine u jutarnjim satima, kapelan policijske kapelanije Sveti Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske vlč. Vjekoslav Vidaček, već tradicionalno je blagoslovio sve djelatnike Policijske uprave, kao i službene prostorije.

U prigodnoj molitvi i obraćanju policijski kapelan je svima poželio svako dobro u novoj 2023. godini te poželio obilje zdravlja, mira, blagostanja i poslovnih uspjeha. Prisutni su potom mogli preuzeti darovane kalendare Vojnog ordinarijata za 2023. godinu.

Uz djelatnike blagoslovu je prisustvovao načelnik Policijske uprave Ivan Sokač sa suradnicima, koji je također svim djelatnicima poželio sretnu i nadasve uspješnu 2023. godinu. Nastavio je smo u protekloj godini uspješno ispunili sve potrebne kriterije za ulazak u šengenski prostor te su pred nama novi izazovi na koje ćemo kao i dosad profesionalno i predano odgovoriti.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Policijska uprava međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja