Međimurje Press
Policija

Dobrovoljno predao 38 ručnih bombi

Ponedjeljak, 8. veljače 2021. godine

TEŠKA KRAĐA

U Podturnu provaljeno u ljetnu kuhinju

U noći s nedjelje na ponedjeljak (07./08. veljače 2021.) u Podturnu, u dvorištu obiteljske kuće u Murskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ljetnu kuhinju, gdje je iz ledenice ukrao više kilograma smrznutog mesa te raznog povrća. Nakon toga iz otključanog kokošinjca ukrao je perad.

Materijalna šteta prema izjavi 70-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Nepoznati počinitelj s neregistriranog Citroena ukrao katalizator

U razdoblju od 1. do 6. veljače 2021. godine u stražnjem dijelu dvorišta obiteljske kuće u Krištanovcu, nepoznati je počinitelj s neregistriranog Citroena Saxo, vlasništvo 55-godišnjaka, demontirao i ukrao katalizator.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Građanin dragovoljno predao 38 ručnih bombi

Jučer, 8. veljače 2021. godine na adresi prebivališta u Čakovcu, građanin je dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske jednu ručnu bombu M-75, jednu ručnu bombu M-52 i 36 komada ručnih bombi nepoznate marke s plastičnim košuljicama. Bombe su pohranjene u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

I ovo je dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Ujedno, upozoravamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi! 

Proteklog vikenda diljem Hrvatske policijski službenici protueksplozijske zaštite izlazili su na teren i izuzimali pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Zahvaljujemo svim građanima koji su dragovoljno predaju ilegalno oružje ili nas obavijestili o njegovom pronalasku te ih i nadalje pozivamo na dragovoljno predaju.

Tako je proteklog vikenda na području Republike Hrvatske izuzeto više od 5300 komada raznog streljiva, 38 bombi, 17 mina, 11 puški raznih marki, 75 redenika, 12 upaljača, četiri spremnika, pet topničkih projektila, četiri signalne i jedna protugradna raketa, po jedno topničko i artiljerijsko zrno, odnosno ručni bacač, kubura ručne izrade i pištolj.

Napomena: fotografiju dragovoljno predanih bombi možete preuzeti na internetskim stranicama PU međimurske

INFORMACIJA

Danas se obilježava Dan sigurnijeg interneta

Diljem Europe, pa tako i u Republici Hrvatskoj, svakog drugog utorka u veljači obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Svake godine kroz razne preventivne aktivnosti želja nam je skrenuti pozornost na važnost sigurnog korištenja interneta djece i mladih. Ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije s koronavirusom na području naše Županije nisu organizirane informativne radionice za djecu i roditelje, ali svakako želimo skrenuti pažnju javnosti na opasnosti koje vrebaju bespućima interneta.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja