Međimurje Press
Policija

Dodatne informacije o razbojništvu u Murskom Središću

Utorak, 28. siječnja 2020. godine

DOPUNA INFORMACIJE

Razbojništvo u Murskom Središću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnica i dvoje djece s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo razbojništvo.

Naime, u utorak 28. siječnja 2020. godine, oko 14,20 sati u Murskom Središću, Martinskoj ulici, u trgovini uz prijetnju hladnim oružjem od prodavačice zatražili su novac. Nakon što je prodavačica predala novac udaljili su se u nepoznatom smjeru. Ubrzo nakon događaja zatekli su ih policijski službenici te ih doveli u Policijsku postaju.

Od osumnjičenih oduzet je ukradeni novac te će biti vraćen u trgovinu.

U događaju prodavačica nije zadobila ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Prema maloljetnici podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će biti predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Za dvoje djece podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Ukradena torbica

U utorak, 28. siječnja 2020. godine u popodnevnim satima u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj je iz otključanog automobila ukrao mušku torbicu u kojoj su nalazili razni ključevi i novčanik s osobnim i bankovnim karticama te novcem.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava provođenja preventivne akcije „Ne budite označeni“

U petak, 31. siječnja 2020. godine od 9 do 11 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s članovima „Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“ provesti će preventivno-represivnu akciju “Ne budite označeni”.

Akcija će biti usmjerena spram svih sudionika u prometu, a odnositi će se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe sa tjelesnim oštećenjima.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske, propisao je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Kazna je za počinjeni prekršaj iznosi 700 kuna.

Tom prilikom utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području grada Čakovca (uključujući i parkirališta trgovačkih centara).

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te edukacijom istih, postignu učinci generalne prevencije te postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.   

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja