medjimurjepress@gmail.com

Događa se kad se ostavi ključ u bravi automobila

utorak, 4. lipnja 2019. godine

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI

Ne zaboravljajte ključeve u kontakt bravi jer možete ostati bez svog „ljubimca na četiri kotača“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, u nedjelju 2. lipnja 2019. godine oko 2 sata poslije ponoći u Orehovici, Cvjetnoj ulici, osumnjičeni je pomoću ključeva koje je 42-godišnji vlasnik ostavio u kontakt bravi otključane „Opel Astre“, čakovečkih registarskih oznaka, pokrenuo automobil te se odvezao u smjeru Ivanovca. Obilaskom šire okolice Orehovice, automobil je pronađen u polju zvanom „Mortolovčak“, gdje ga je počinitelj ostavio sakrivenog u kukuruzu.

Automobil je vraćen vlasniku, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

U pretrazi kuće pronađeno prikriveno oružje, tzv. „penkala“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu početkom travnja ove godine u Paragu pretražene su prostorije obiteljske kuće, vlasništvo 37-godišnjaka. Prilikom pretrage pronađeno je ručno izrađeno prikriveno oružje u vidu tzv. “penkale”, kalibra 6 mm. Oružje je oduzeto, dok će se prema maloljetniku za kojeg se sumnja da je neovlašteno posjedovao prikriveno oružje, podnijeti kaznena nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Radni posjet ministra Božinovića Policijskoj upravi međimurskoj i Općini Pribislavec

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, po treći put, posjetio je Međimursku županiju te time ukazao na sistematičnost u pristupu rješavanja problema koji se odnose na romsku zajednicu, što ovih dana najviše tišti žitelje Međimurja.

Jučer, 4. lipnja 2019. godine, u jutarnjim satima u sjedištu Policijske uprave međimurske ministar Božinović održao je radni sastanak s članovima proširenog kolegija. Načelnik Policijske uprave Ivan Sokač i najbliži suradnici upoznali su ministra s trenutnom sigurnosnom situacijom. Generalno gledajući, ukupno stanje kriminaliteta je u padu, no primjetan je porast maloljetničke delikvencije.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*