Međimurje Press
Policija

Događaji 22.ožujka koje je zabilježila Pu međimurska

TEŠKA KRAĐA

Provala u vikendicu nedaleko Gornjeg Kuršanca

U razdoblju od 7. do 20. ožujka 2021. godine u predjelu zvanom „Dabrov kanal“, nedaleko Gornjeg Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 39-godišnjaka. Iz unutrašnjosti vikendice počinitelj je ukrao zvučnik i raznu ribolovnu opremu.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Oštećena solarna rasvjeta uz šetnicu nedaleko Preloga

U razdoblju od 19. do 22. ožujka na izletištu „Marina“, nedaleko Preloga, nepoznati počinitelj oštetio je nekoliko solarnih rasvjetnih tijela, koja su postavljena uz šetnicu.
Materijalna šteta prema procjeni predstavnika oštećenog poduzeća iz Preloga, procjenjuje se na oko 1.000 kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Višestruki povratnik (30) u počinjenu prometnih prekršaja završio u zatvoru

U nedjelju, 21. ožujka 2021. godine u 23:25 sati u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, zaustavili su Volkswagen Golf, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač.
Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao Golfom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Ujedno, provjerama putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 30-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici uhiti su 30-godišnjaka te ga priveli u Policijski postaju Prelog.

Zbog počinjenja prekršaja upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjak je kažnjen izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
Obzirom da je 30-godišnjak višestruki povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, uz optužni prijedlog doveden je dežurnoj sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sutkinja je prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja