Dogodilo se tijekom vikenda

Dani vikenda, 11., 12. i 13. siječnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

KRAĐA

Ukradena motorna pila

U subotu, 12. siječnja oko podneva, u šumi zvanoj „Škarje“ nedaleko Turčišća, nepoznati počinitelj je iskoristio kraću odsutnost vlasnika te kraj traktora ukrao motornu pilu i mobitel.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

1) Prošao kroz crveno svjetlo i izazvao sudar

U petak,11. siječnja oko 14 sati i 15 minuta u Čakovcu, na raskrižju državne ceste broj 3 (južna obilaznica) i Ulice dr. Tome Bratkovića, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 88-godišnjak s područja grada Čakovca, krećući se kolnikom državne ceste, dolaskom do raskrižja a kojem se promet upravlja semaforima, nije zaustavio svoj automobil na znak crvenog svjetla za njegov smjer kretanja, već je ušao u raskrižje, gdje je udario vozilom u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je, krećući se kolnikom Ulice dr. Tome Bratkovića upravljao 39-godišnjak s područja općine Strahoninec, ušavši u raskrižje na znak zelenog svjetla za njegov smjer kretanja.

Uslijed udara prvi automobil je odbačen na drugu stranu ceste, gdje je udario u treći osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je bio zaustavljen 57-godišnjak s područja općine Strahoninec.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 88-godišnjak koji je zadobio teške tjelesne ozljede te 39-godišnjak i putnica iz njegova vozila, 37-godišnjakinja koji su zadobili lake tjelesne ozljede.

O događaju će se podnijeti izvješće, dok će 88-godišnjak biti prekršajno sankcioniran.

2) Zbog neprilagođene brzine vozilom se višestruko prevrnuo

U subotu, 12. siječnja oko 21 sat u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 32-godišnjak s područja općine Pribislavec, upravljajući kada u krvi ima prisutno 1,87 g/kg alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, uzdužni cestovni nagib, nadvožnjak, kolnik vlažan) i vidljivosti (noć), zbog čega je na uzdužnom cestovnom nagibu u zavoju, u zanošenju vozilom sišao van kolnika niz cestovnu kosinu te se višestruko prevrnuo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su okvalificirane lake tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi vađenja vozača iz automobila.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna teška tjelesna ozljeda i tri lake tjelesne ozljede) te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila, 32-godišnjaka s područja općine Pribislavec u koncentraciji od 1,87 g/kg, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama (jedna laka tjelesna ozljeda) koja se dogodila u subotu, 12. siječnja oko 21 sat u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici.

  1. Provedena akcija „Alkohol“

Mobilni tim Policijske uprave međimurske je sa vozilom „presretač“, s 12. na 13. siječnja (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati proveo operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol;

  • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – pet prekršaja,
  • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja,

– jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju;

  • 20-30 km/h veća od dopuštene – jedan prekršaj;

– jedan prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika;

– tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom;

– jedan prekršaj nenošenja zaštitne kacige;

– jedan prekršaj neuporabe svjetala u prometu;

– dva ostala prekršaja.

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*