Međimurje Press
Policija

Droga, krađe, narušavanje javnog reda i mira

Dani vikenda 3., 4. i 5. lipnja 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je devet krađa i jedna teška krađa (provala). Kod dvije krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostalih sedam krađa materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Domašincu.

U noći s petka na subotu (3./4.srpnja 2020.) u Domašincu, Ulici Pere Pintara, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao novac.

Materijalna šteta prema izjavi 49-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvadeset dvogodišnjak osumnjičen za krađu mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u četvrtak, 2. srpnja ove godine nešto poslije 12 sati na benzinskoj postaji u Turčišću, iz nezaključanog Citroena Berlingo, zagrebačkih registarskih oznaka, ukrao mobitel, vlasništvo privatnog poduzeća s područja grada Zagreba. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog od 22-godišnjaka oduzeli su ukradeni mobitel i vratili ga vlasniku.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Prilikom narušavanja javnog reda i mira 31-godišnjak oštetio osobni automobil

U petak, 3. srpnja nešto poslije 21 sat u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavao je 31-godišnjak. Pod utjecajem alkohola od 1,14 promila, vikao je i galamio te pritom ometao promet vozila državnom cestom. Ujedno, prilikom opisanog narušavanja javnog reda i mira oštetio je Suzuki Vitaru (udubljenje iznad stražnjeg kotača), austrijskih nacionalnih registarskih oznaka, kojom je upravljala 59-godišnjakinja.

Nakon opisanog događaja 31-godišnjak je nastavio ometati promet vozila sve do Ulice Josipa Šajnovića, gdje je zatim na terasi ugostiteljskog objekta bacio staklenu čašu i njome pogodio 51-godišnjaka, koji je odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Pošto su osobite okolnosti upućivale da će 31-godišnjak nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Rumunjski državljanin (30) prilikom graniče kontrole predao marihuanu i psilocibinske gljive

U subotu, 4. srpnja 2020. godine u 14 sati i 26 minuta na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, Seat Ibizom, rumunjskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji rumunjski državljanin.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijskim službenicima dragovoljno je predao 0,8 grama marihuane i 1,2 grama psilocibinskih gljiva.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog oduzeli su drogu, dok je 30-godišnji rumunjski državljanin prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izricanjem novčane kazne u iznosu 5.000 kuna. Okrivljeni je odmah platio dvije trećine izrečene novčane kazne te mu je dozvoljen ulaz u Republiku Hrvatsku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama lakše su ozlijeđene 57-godišnja vozačica osobnog automobila i dijete, vozač bicikla.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja