Međimurje Press
Policija

Droga, krađe, prometne nesreće, pas ugizao dijete…

Za dane produženog vikenda, 31. prosinca 2020. te 1. 2. i 3. siječnja 2021. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je šest krađa te dvije teške krađe. Materijalna šteta kod pet evidentiranih krađa pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod jedne krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu na osobito drzak način koja se dogodila u Čakovcu.

Jučer, 3. siječnja 2021. godine nešto prije 14 sati u Čakovcu, Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelji koji su se vozili na biciklima, prilikom mimoilaženje sa 79-godišnjakom, iz džepa jakne ukrali su mu torbicu u kojoj se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, dok u događaju oštećeni nije ozlijeđen.

Mole se građani koji raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se osobno jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj telefona policije, 192. 

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda (petak, subota i nedjelja) na međimurskim prometnicama dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lakše ozlijeđena 49-godišnja vozačica osobnog automobila i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

PROMETNE NESREĆE

U ranim jutarnjim satima prvog dana nove godine dogodilo se nekoliko prometnih nesreća

Na međimurskim prometnicama prvog dana nove godine evidentirane su četiri prometne nesreće te jedan nalet na divljač, koja je pretrčavala kolnik. Na sreću u tim događajima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je na vozilima, prometnoj infrastrukturi i okolnim objektima, nastala materijalna šteta.

Kako bi se izbjegle prometne nesreće u kojima, nažalost može doći i do stradavanja sudionika, vozačima savjetujemo da  brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na kolniku te da poštuju prometna pravila i propise.

Izdvajamo dvije prometne nesreće.

U petak 1. siječnja 2021. godine oko 4 sata i 30 minuta na državnoj cesti nedaleko Preloga, kod raskrižja (rotor) prema Otoku i Hrženici, dogodila se prometna nesreća u kojoj na sreću nije bilo ozlijeđenih sudionika.

Upravljajući Mercedesom C klase, čakovečkih registarskih oznaka, 34-godišnja vozačica brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju kolnika (mokar) te vidljivosti (noć). Prilikom ulaska u zavoj zbog neprilagođene brzine izletjela je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udarila u smjerokazni stupić, a potom u nastavku kretanja i u drvo.

Nakon prometne nesreće vozačica i 38-godišnji suputnik napustili su mjesto događaja te su kasnije pronađeni na adresi prebivališta.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnja vozačica sa šireg područja općine Sveta Marija, sankcionirana je izricanjem novčane kaznen u ukupnom iznosu od 4.500 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozačici će se dodijeliti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Druga nesreća dogodila se nešto kasnije, točnije oko 5 sati na državnoj cesti između Šenkovca i Mačkovca.

Upravljajući Audijem A6, čakovečkih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, 28-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), stanju kolnika (mokar), vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (magla). Izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine izletio je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u betonski propusni most i kosinu cestovnog jarka, a potom se automobil višestruko prevrnuo.

Nakon prometne nesreće vozač je također, napustio mjesto događaja te je kasnije pronađen na adresi prebivališta.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 28-godišnji vozač s područja općine Pribislavec, sankcioniran je izricanjem novčane kaznen u ukupnom iznosu od 14.500 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti devet negativnih prekršajnih bodova.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničnom prijelazu Goričan pronađena marihuana

Jučer, 3. siječnja 2021. godine u 15 sati i 38 minuta na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, Fiat Ducatom, čeških nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 37-godišnji češki državljanin.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, češki državljanin policijskim službenicima predao je PVC vrećicu ispunjenu sa 48,5 grama marihuane, a koja se nalazila u putnoj torbi.

Droga je oduzeta, dok je češki državljanin prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna) te mu je dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

NESRETNI SLUČAJ

Pas mješanac ugrizao dijete

U četvrtak, 31, prosinca 2020. godina oko 21 sat i 30 minuta u Vratišincu, Ulici Marof, pas mješanac (uredno cijepljen) ugrizao je za lice dijete, koje se željelo poigrati s njim. Ovaj nesretni događaj zbio se u kotlovnici smještenoj u podrumskim prostorijama obiteljske kuće, gdje je vlasnik privremeno smjestio psa, pošto je bio uznemiren uporabom raznih pirotehničkih sredstava na ulici.

Ozlijeđeno dijete privatnim vozilom prevezeno je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnika pomoć te je utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđeno (moguća prekvalifikacija u tešku ozljedu).

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja