Droga, požari, prometne nesreće, krađe…

KRAĐA

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirane su četiri teške krađe i 11 krađa, od kojih izdvajamo:

U petak, 7. listopada u jutarnjim satima u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, nepoznati počinitelj iz otključane obiteljske kuće, vlasništvo 75-godišnjakinje, ukrao je novac i bankovnu karticu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

U petak, 7. listopada oko 16 sati i 15 minuta u Pribislavcu, Industrijskoj ulici kod kbr. 26, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene četiri osobe. Krećući se iz smjera Čakovca prema Pribislavcu, na ravnom dijelu prometnice 41-godišnja vozačica Chevrolet Sparka, čakovečkih registarskih oznaka, prešla je na suprotnu prometnu traku, gdje je u bočni dio njezina vozila udarila Škoda Fabija, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak. Uslijed siline udara oba vozila su odbačena izvan kolnika, gdje Chevrolet udario u parkirani Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 57-godišnjaka, a koji je potom odbačen u parkiranu Mazdu 323, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 37-godišnjaka. Od siline udara Mazda je odbačena u metalnu ogradu, vlasništvo privatnog poduzeća iz Pribislavca. U sudaru Opel Vectra, također je odbačena u parkirani Renault Clio.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozači i putnici iz Opela i Chevroleta. Nakon pružene liječničke pomoći utvrđeno je kako je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena vozačica Chevroleta, dok su iz Opela teške ozlijede zadobile dvije putnice rođene 1956. i 1968. godine, a vozač je lakše ozlijeđen.

Protiv 41-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U subotu, 7. listopada oko 16 sati i 20 minuta u Vulariji, Ulici Zrinskih, u jednoj od prostorija obiteljske kuće izbio je požar. Dolaskom vatrogasaca čakovečke javne postrojbe na mjesto događaja pronađen je bez svijesti 54-godišnji vlasnik, koji je potom iznesen iz prostorije te je liječničkim pregledom konstatirana njegova smrt.

Provedenom obdukcijom na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec utvrđeno je kako je smrt nastupila uslijed trovanja ugljičnim monoksidom.

Očevidom u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara i eksploziva PU međimurske te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je preminuli nakon fizičkog sukoba sa 62-godišnjim bratom, zapalio prostoriju u kojoj je i pronađen. U požaru su izgorjeli razni kućanski aparati, kao i dio krovišta.

O događaju će se dostaviti izvješće županijskom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s nastalom materijalnom štetom. Teške ozljede zadobili su 41-godišnja vozačica te 60 i 48-godišnje putnice u osobnom automobilu, dok je 25-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen.

            Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,
  • nalet na životinju – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dva sudionika prometnih nesreća. Najveća koncentracija od 1,94 promila utvrđena je kod 60-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u subotu, 8. listopada u večernjim satima nedaleko Donje Dubrave prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

U petak, 7. listopada u Paragu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće, kojima se koristi 23-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće. Tijekom pretrage pronađena je stabljika indijske konoplje, koja je oduzeta od osumnjičenika.

Protiv 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*