Međimurje Press
Policija

Dvadeset osmogodišnji vozač automobila kažnjen s 20.000 kuna

Jučer, 28. listopada 2020. godine u 11 sati i 15 minuta u Čakovcu, Ulici Globetka, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su osobni automobil, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak s područja općine Nedelišće.

Preliminarnim testiranjem kod zaustavljenog vozača utvrđena je pozitivna reakcija na prisutnost droge u organizmu te je zatim odbio vađenje krvi i uzimanje urina za daljnju analizu. Ujedno, provjerom evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao automobilom za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 28-godišnjem vozaču izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

I ovaj događaj dobar je povod da ponovno upozorimo sve vozače na odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem koje se vozaču koji je proglašen krivim pravomoćnom odlukom o prekršaju, u odgovarajuću evidenciju upisuju negativni bodovi. U prethodno opisanom slučaju nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, 28-godišnjem vozaču u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisat će se 12 negativnih bodova.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja