medjimurjepress@gmail.com

U dvorištu u Murskom Središću 28-godišnjak uzgajao indijsku konoplju

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

  • Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu provedenog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće u Murskom Središću, vlasništvo osumnjičenika. Neposredno prije početka pretrage osumnjičeni na poziv istražitelja predao šest sadnica biljke indijske konoplje (cannabis sativa – marihuana), visina od 80 do 150 centimetara, a koje su bile posađene u dvorištu. Ujedno, pretragom je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Pronađena droga i vaga oduzeti su od osumnjičenika te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  • Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće u Podturnu, koje koristi osumnjičeni. Prije početka pretrage, a na poziv istražitelja, 49-godišnji vlasnik kuće predao je 67 sadnica biljke indijske konoplje (cannabis sativa – marihuana), visina od 40 do 275 centimetara, a koje su bile posađene u dvorištu. Tijekom pretrage pronađeno je i 80 grama listova sa cvjetnim vrhovima indijske konoplje.

Pronađena je droga oduzeta, dok će se protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske jučer, 30. kolovoza u 22 sata i 54 minute zaprimio je dojavu građana da se iz naselja Parag čuje glasna muzika. Izlaskom na mjesto događaja te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 46-godišnjak između 22 i 24 sata, tijekom kućne zabave pomoću pojačala s miksetom i zvučnika puštao glasnu muziku i time remetio mir ostalih građana. Tijekom postupanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec upozorili su 46-godišnjaka da prekine sa činjenjem prekršaja te je on stišao muziku, ali je odmah po odlasku ophodnje nastavio s narušavanjem. Policijski službenici ponovno su izašli na mjesto događaja te privremeno oduzeli pojačalo s miksetom i zvučnik, dok je počinitelj prekršaja uhićen i priveden u policijsku  postaju.

Protiv okrivljenika zbog narušavanja javnog reda i mira (prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) podnijet će se optužni Prekršajnom sudu u Čakovcu.

(Radovan Gačal)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*