Međimurje Press
Policija

Energetska obnova zgrade Pu međimurske u Čakovcu

dane vikenda, 31. siječnja te 1. i 2. veljače 2020. godine

RAZBOJNIŠTVO

Štrukovec – razbojništvo u trgovini

U petak, 31. siječnja ove godine nešto prije 19 sati, nepoznati počinitelj počinio je razbojstvo nad 41-godišnjom zaposlenicom trgovine mješovitom robom u Štrukovcu.

Počinitelj je uz prijetnju odvijačem zatražio od prodavačice novac i cigarete, a nakon što mu ih je predala, počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

Opis počinitelja: mršav muškarac osrednje visine, koji je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio obučen u crnu jaknu s kapuljačom na glavi i plave traperice, dok mu je lice zbog prikrivanja identiteta bilo zamaskirano crvenom maramom ili šalom.

Mole se građani koji raspolažu s korisnim informacijama da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovi na broj telefona 192.

U događaju prodavačica nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i devet krađa. Materijalna šteta kod spomenutih teških krađa procjenjuje se kod svake pojedinačno na nekoliko tisuća kuna, dok se kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, a u preostalih osam nastala šteta je manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu provaljivanjem:

U razdoblju od 3. siječnja do 1. veljače u šumskom predjelu zvanom „Omek“, nedaleko Gornjeg Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 54-godišnjakinje, iz koje je potom ukrao trimer, motornu pilu, plinsku bocu, nekoliko boca alkoholnih pića te instalaciju za solarno napajanje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom (za jednu prometnu nesreću očekuje se kvalifikacija ozljeda za sudionike).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,54 promila evidentirana je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću u nedjelju, 2. veljače oko 00.45 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija.

DOPUNE INFORMACIJA

  1. Rezultati provedenih aktivnosti mobilnog Policijske uprave međimurske

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u noći sa subote na nedjelju (1. na 2. veljače) od 22 od 4 sata proveli su pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih prekršaja, posebice onih koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća.

Tijekom poduzimanja pojačanih aktivnosti utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– šest prekršaja upravljanja vozilom dok je u krvi prisutan alkohol i to :

– od 0.5 do 1.00 promila – dva prekršaja

– iznad 1.50 promila – dva prekršaja te,

– dva prekršaja biciklista (upravljanje pod utjecajem alkohola),

– četiri prekršaja nepropisnog parkiranja,

– jedan prekršaj uporabe svjetala u prometu,

– četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– četiri ostala prekršaja.

Ujedno, tijekom akcije utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća koncentracija alkohola od 2.42 promila evidentirana je kod 38-godišnjaka koji je upravljao biciklom u Murskom Središću, ulicom Josipa Broza.

  1. Provedena akcija „Ne budite označeni“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji sa članovima udruge „Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“ u petak, 31. siječnja ove godine proveli  su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“.

Više na poveznici.

OBAVIJEST

U četvrtak, 6. veljače 2020. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Policijske uprave međimurske održat će se konferencija za medije na kojoj će se predstaviti početak radova na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave međimurske u Čakovcu (Jakova Gotovca 7). Vrijednost projekta je 10.370.398,99 kuna od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 6.052.926,64 kuna. Projekt provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a završetak radova planira se do kraja ove godine.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja