Međimurje Press
Policija

Evo što je sve zabilježila Pu međimurska u srijedu 3. kolovoza 2022. godine!

PRONEVJERA

Osumnjičeni za kazneno djelo pronevjere 

Policijska uprava međimurska zaprimila je kaznenu prijavu privatnog poduzeća iz Donje Dubrave, zbog počinjenja kaznenog djela Pronevjere.

Naime, pet bivših zaposlenika poduzeća, državljani Nepala, su u vrijeme kad su bili zaposleni samovoljno napustili mjesto boravišta i udaljili se u nepoznatom smjeru pritom uzevši sa sobom mobilne telefone i više komada odjevnih predmeta, a koji su im bili povjereni na radu.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Zbog počinjenja kaznenog djela pronevjere, protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

RAČUNALNA PRIJEVARA

Neovlašteno skinut novac s bankovnog računa

U srijedu, 3. kolovoza 2022. godine osobno je u prostorije Policijske postaje Čakovec pristupio 37-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela Računalna prijevara.

Naime, putem mobilne aplikacije javila mu se nepoznata osoba i iskazala namjeru za kupnjom printera, kojeg je oglasio putem internetskog oglasnika.

Nakon dogovora o prodaji kupac mu je poslao poveznicu (link) na koju je putem obrasca trebao dostaviti svoje osobne podatke, radi uplate novca. U spomenuti obrazac oštećeni je unio broj bankovne kartice i pripadajući CVV broj, nakon čega je utvrdio da mu je s bankovnog računa neovlašteno skinuto nekoliko tisuća kuna.

Zbog počinjenja kaznenog djela Računalna prijevara, protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti počinjenja opisanog kaznenog djela i otkrio počinitelj.

Kako bi izbjegli ovakve i slične događaje upozoravamo građane da budu oprezni prilikom prodaje ili kupnje putem Interneta. 

Važno je znati da se broj kartice, PIN, CVV broj ili drugi podaci o kartici putem elektroničke pošte, odnosno na neki drugi način ne smiju nikada nikome slati.  

Savjetujemo da prije same transakcije provjerite je li bilo sličnih prijevara.

INFORMACIJA

  • Najava operativne akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će tijekom noći sa 6. na 7. kolovoza 2022. godine u vremenu od 21,00 do 3,00 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, na nadzor korištenja mobitela sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Najava akcije “Nadzor brzine“

 U razdoblju od 8. do 14. kolovoza 2022. godine, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske će kroz redovnu službu pojačano provoditi nadzor brzine kretanja vozila i operativnu akciju “Nadzor brzine“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, 9. kolovoza 2022. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju „Nadzor brzine“ u vremenu od 12,00 do 18,00 sati. Policijska uprava međimurska ovu akciju provodit će u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom.

Akcija „Nadzor brzine“ usmjeriti će se na:

  • suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja